Diari Més

Alternativa Altafulla guanya un regidor i empata amb l'EINA (5), que té més vots

Les dues formacions hauran de treballar en possibles pactes que els permetin governar

Alternativa Altafulla amb Montse Castellarnau ha guanyat un regidor.

Alternativa Altafulla guanya un regidor i empata amb l'EINA (5), que té més votsAlternativa Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alternativa Altafulla (AA) ha guanyat un regidor respecte a les eleccions del 2019 i ha empatat amb l'EINA, candidatura lligada a ERC, la qual ha mantingut els cinc escons dels darrers comicis. La formació independentista ha aconseguit 847 vots, 29 més que la llista d'AA, encapçalada per Montse Castellarnau. Pel que fa a Junts per Altafulla i PSC, ambdós han igualat els anteriors resultats, amb 2 i 1 regidors, respectivament.

Qui no ha obtingut representació a l'Ajuntament és Ara Altafulla (ARA PL), formació que va pactar amb el PSC i l'EINA-ERC per formar govern, després que els

republicans fessin el sorpasso en el 2019. El pacte va permetre nomenar coalcaldes Jordi Molinera, actual cap de llista de l'EINA, i Alba Muntadas, la número 2. Les coses es van tòrcer a mitjan mandat, quan Inma Morales (PSC) i Natàlia Sanz (ARA PL) van renunciar al seu càrrec i van abandonar l'equip de govern. El maig del 2022, l'EINA va perdre l'alcaldia per una moció de censura avalada pels quatre regidors d'Alternativa Altafulla, un regidor de Junts, Hèctor López, la regidora d'Ara Altafulla i un regidor no adscrit. Inma Morales, cap de llista del PSC, es va mantenir al marge. Així, Montse Castellarnau, que lidera la candidatura d'AA, es va convertir en la primera alcaldessa d'Altafulla.

Ara, es planteja un nou escenari, sense la presència de Natàlia Sanz, en el que Junts i PSC juguen un paper clau a l'hora de fer els pactes per conformar el govern que ha de liderar el municipi els pròxims 4 anys.

tracking