Diari Més

Òliver Klein dobla resultats a Cambrils però haurà de pactar per governar

Ciutadans desapareix del ple, mentre Vox i ECP debuten amb dos i un regidor respectivament

Oliver Klein celebrant la seva victòria a la seu del partit.

Òliver Klein dobla resultats però haurà de pactar per governarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC) ha aconseguit doblar els resultats de 2019 i ha passat dels tres als sis regidors amb el 23,65 % dels vots. D'aquesta manera, Oliver Klein, alcalde des de 2021 després de presentar una moció de censura a ERC, podrà tornar a governar, però no ho podrà fer en solitari. Destaca, per altra banda, la desaparició de Ciutadans del plenari i el debut de Vox, amb dos regidors, i el de Cambrils En Comú Podem-Confluència (CEPC-C).

Per la seva banda, els republicans, que van començar el mandat el 2019 amb sis regidors i amb l'alcaldia de Camí Mendoza, han perdut dos regidors després d'obtenir només el 14,15 % dels sufragis. També la candidatura dels socialistes perden representació al plenari de Cambrils.

La llista encapçalada per Alfredo Clúa, també ha perdut un edil, però ha aconseguit mantenir-se com a tercera força amb tres regidors, per davant de Junts, la candidatura liderada per Enric Daza, que continuarà com a quarta amb tres regidors, els mateixos que va aconseguir en els comicis de 2019. El Partit Popular ha pogut escalar posicions i ha recuperat el regidor perdut l'any 2019.

Palmira Isabel Segarra i Ricard Montero són els dos regidors que formaran part del plenari durant aquest mandat, després que Vox assolís el 7,59 % dels vots. També, per primera vegada, En Comú Podem tindrà representació a Cambrils.

tracking