Diari Més

Tornar a la majoria absoluta o nous pactes?

Els vila-secans decidiran el proper diumenge si Pere Segura manté el seu lideratge o prefereixen trencar amb l'hegemonia política del municipi

El Celler de Vila-seca ha estat la fita més destacada del govern de Pere Segura.

Tornar a la majoria absoluta o nous pactes?Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Promeses, promeses i més promeses. Això és el que hem escoltat a Vila-seca des del passat 11 de maig quan es va produir la tradicional enganxada de cartells. Però la qüestió és: de totes, quines es faran realitat? En aquesta última setmana de campanya electoral, els candidats que havien passat més desapercebuts s'han posat una mica les piles i s'han deixat veure pel municipi per intentar captar vots. Tot i això, Vila-seca Segura, el PSC- Vila-seca Som Tots, Decidim Vila-seca i Vila-seca en Comú parteixen amb avantatge per mantenir o obtenir algun seient més al consistori vila-secà respecte a les eleccions del 2019. La incògnita és si les noves formacions i les que no tenen representació actualment aconseguiran entrar. Però si hem de pronosticar els resultats dels comicis del proper diumenge, aquests es resumeixen en dos possibles vencedors: Pere Segura o Joan Anton Ramírez.

L'actual batlle i candidat a la reelecció, Pere Segura, es manté entre les primeres posicions per «seguir sumant» i mantenir el lideratge de la casa consistorial. El que si està clar és que el seu exèrcit fidel de simpatitzants mai fallen a l'hora d'acudir a les urnes. Caldrà veure si el nombre és suficient per recuperar la majoria absoluta, que solia assolir Josep Poblet i que va perdre als últims comicis, o Joan Anton Ramírez aconsegueix treure-li el tro gràcies a un pacte amb la resta de formacions per «activar Vila-seca».

Ramírez s'ha aixecat com un dur competidor per Segura. L'antic portaveu de Ciutadans i actual alcaldable per Vila-seca som tots-PSC ha fet una campanya sòlida per demostrar que no està a la política per un projecte polític sinó que la seva batalla és local i que ell és l'única alternativa per trencar amb l'hegemonia actual. Per fer-ho, de segur, necessitarà més aliats.

Decidim Vila-seca amb Josep Forasté al capdavant, s'ha mantingut fidel al projecte que va presentar pels comicis del 2019 però amb propostes renovades, fruit de la seva experiència d'aquests darrers anys. El candidat ha apel·lat als votants a fer ús del seu vot per «recuperar la confiança en l'Ajuntament» i lluitar per fer una Vila-seca «més viva, més social i més sostenible».

Núria Miret de Vila-seca en Comú, per la seva banda, ha fet de les polítiques socials la seva bandera. L'alcaldable dels comuns, coneguda per fer una política constructiva a l'oposició, ha trepitjat carrer per defensar unes propostes per fer avançar el municipi i aconseguir «la Vila-seca que suma».

La CUP-Amunt, Ciutadans, PP, Valents, Convergents i VOX ho tenen molt difícil per sumar els suficients vots que els atorgui un lloc al consistori, tot i això, tot pot passar.

Un dels factors determinants dels resultats serà la capacitat de mobilització dels votants. Cal tenir en compte que als comicis del 2019, la xifra de participació va ser del 61,29% i l'abstenció del 38,71%.

Durant els darrers quatre anys, els vila-secans han pogut presumir d'haver estrenat el Celler, l'Oficina d'Atenció Ciutadana i els Serveis Socials, i haver recuperat la Fira de Música al Carrer (FiM), tot i que amb un concepte diferent de l'original. Tanmateix, moltes de les promeses que es van fer a les eleccions del 2019 s'han quedat en paper mullat, entre elles la renovació de la biblioteca municipal o un nou estadi municipal. A tot això, se li suma el tema de la discòrdia, la implantació de les zones d'aparcament taronja de 15 minuts, mesura que la majoria dels partits han defensat que revisaran per eliminar-la o replantejar-la de forma «més lògica». Aquesta es podria dir que ha estat l'única cosa que ha despertat el malestar entre els vila-secans i podria acabar reflectint-se a les urnes el proper 28M. Fins llavors, s'obren les apostes per veure si el canvi és possible.

tracking