Diari Més

Meteorologia

La pluja rega el Camp de Tarragona en una jornada insòlita des del febrer

Tot i els ruixats, el cap de setmana es preveu càlid i amb més sol a tota la demarcació

Els paraigües van inundar els carrers de Reus durant la jornada d'ahir.

La pluja rega el Camp de Tarragona en una jornada insòlita des del febrerGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després dels mesos tan secs que ha viscut el Camp de Tarragona i la resta del territori català, per fi la pluja va ser la protagonista del dia d'ahir a bona part de la demarcació, que va comptar amb episodis locals de forta intensitat com el de l'Ametlla de Mar, que ahir a la tarda va acumular quasi 33 litres per metre quadrat en tan sols trenta minuts. El d'ahir va ser un fet insòlit que, segons els registres, no es donava des del passat mes de febrer.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), en el tancament d'aquesta edició, la major quantitat d'aigua recollida durant la jornada d'ahir se situava a Ulldecona amb 81,9 litres d'aigua per metre quadrat, seguit de Mont-roig del Camp amb 72,9, Vinyols i els Arcs amb 67 i l'Ametlla de Mar amb 62,5 litres d'aigua per metre quadrat.

Tot i que les pluges generalitzades d'ahir a la demarcació no es registraven des de fa tres mesos, els pantans amb prou feines han notat la major aportació d'aigua de rius i rieres, i Catalunya continua en situació d'excepcionalitat per sequera, tot i que, durant la jornada d'ahir, els cultius i, sobretot, els boscos van agrair els ruixats.

Després de les pluges d'ahir, algunes força intenses, les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que, majoritàriament, tan avui com el cap de setmana seran dies de treva, ja que seran més càlids i amb més sol. El Camp de Tarragona queda desmarcat de la zona de perill per pluges i només s'esperen alguns núvols i alguns xàfecs de forma aïllada a la zona pirinenca.

tracking