Diari Més

Salou, el cinquè municipi turístic més important d'Espanya

La ciutat obté aquest posicionament per la seva importància turística, aportació econòmica i d'ocupació, i contribució social

Un grup de turistes passeja per Salou.

Salou, el cinquè municipi turístic més important d'EspanyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Saloues troba en la cinquena posició entre els 100 municipis turístics més importants de tota Espanya, en base al volum d'allotjament relatiu a hotels, càmpings, apartaments i HUT, segons informació facilitada per l'Instituto Nacional de Estadística, pel que fa a les dades del primer 'Atlas municipal de la contribución social del turismo en España', elaborat per Exceltur.

Aquesta categorització, realitzada pellobbyturístic, comporta que Salou serà un dels municipis en el què es prioritzaran noves línies de política turística, en els pròxims 4 anys. L'alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme,PereGranados, ha posat en valor «els grans actius turístics de Salou i la transformació per la qual estem treballant, de cara a la sostenibilitat econòmica i social i la innovació, per incrementar la qualitat de vida de residents i visitants, així com assolir la desestacionalització».

Cal dir que l'estudi d'Exceltur anima a actuar, de forma decidida, sobre el total de les 100 destinacions amb una política d'Estat, atesa la seva rellevància per al sector.

Tenint en compte que totes aquestes poblacions concentren el 56% de tota la capacitat d'allotjament turístic a Espanya i només un 28% de la població resident, a judici d'Exceltur, és necessari dotar-les de major lideratge municipal per aplicar una planificació i gestió sota els nous esquemes de governança públic-privada i línies de treball, més en consonància amb els nous reptes del sector. Els quatre primers llocs del rànquing els ocupen Madrid, Barcelona, Benidorm (Alacant) i Sant Bartolomé de Tirajana (Las Palmas).

tracking