Diari Més

Fires

Més d'un centenar d'actes per a tots els públics completen el programa de la Fira de Cambrils

L'esdeveniment inclourà concerts, contacontes, exhibicions de circ, presentacions de llibres o la jornada Pet Friendly

Imatge d'arxiu de la Fira de Cambrils.

Més d'un centenar d'actes per a tots els públics completen el programa de la Fira de CambrilsAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 64a Fira Multisectorial de Cambrils és a tocar i ja s'ha presentat oficialment el programa d'actesi activitats que complementen l'oferta d'expositors. Són més d'un centenar les propostes per a tots els públics que s'estendran per tot el municipi i que s'allargaran entre els dies 2 i 4 de juny. Destaquen les novetats dels espais Lletres de Fira, Fira del Circ, Nomad Festival i CLVT Fest, el concurs d'skate i scooter que se celebrarà a l'skatepark.

Pel que fa a l'àmplia oferta d'expositors, aquest any més d'un centenar d'empreses i entitats ompliran els més de 50.000 m2 de recinte firal, dividits en els sectors d'automoció, restauració, serveis, alimentació i comerç, jardineria i maquinària agrícola i energies verdes.

Circ, lletres i Nomad

Xanquers, malabaristes, pallassos, acròbates, monocicles i il·lusionistes envairan els carrers del nucli antic de Cambrils. Serà en el marc de la Fira del Circ, que comptarà amb desenes d'activitats per a infants, espectacles itinerants i exhibicions en espais com la Torre del Llimó, la plaça del Setge o els carrers de l'entorn del Mercat Municipal. Destaquen, entre altres, els grans espectacles de foc i malabars a partir de les 22 hores o les cercaviles itinerants durant la tarda.

Per altra banda, els llibres i els contes tindran protagonisme per primera vegada a la Fira Multisectorial de Cambrils. La Torre del Llimó es convertirà en l'espai Lletres de Fira, un racó per posar en valor el món del llibre. Durant tot el cap de setmana hi haurà contacontes per a la canalla, presentacions i taules rodones i un tast que fusionarà vins del territori i literatura. Tot plegat, amb noms propis del territori i també a nivell català, com les autores Coia Valls i Agnès Busquets, que presentaran les seves novetats a la Torre del Llimó dissabte i diumenge a partir de les 12.30 hores. Les inscripcions per al tast de vi i literatura tenen un preu de 6 euros i ja estan disponiblesa través d'aquest enllaç.

Una altra de les novetats d'aquest any és el Festival Nomad, que inicia la seva primera edició al Parc del Pinaret per oferir una experiència d'oci i cultura. L'esdeveniment arriba amb la voluntat d'oferir un espai màgic i en moviment on els visitants puguin oblidar la rutina, retrobar-se amb la música en directe i rodejar-se d'un entorn agradable per gaudir de la cultura, gastronomia, la cervesa artesana i comprar a petites marques, donant suport així les empreses locals i de proximitat: un objectiu compartit amb la idiosincràsia de la Fira, liderada per la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils.

Destaquen, entre altres, propostes musicals com el concert tribut a Abba Voices divendres a la nit, els contes musicals per a infants dissabte al migdia i a la tarda, la sessió del punxadiscs Sergi Shine dissabte a la tarda o el concert dels 'Mala Vida' dissabte a la nit als escenaris Àgora i Petit Nomad del Parc del Pinaret. Totes les activitats programades a l'espai Nomad Festival són gratuïtes.

Pet Friendly Day, diada castellera i molt més

Dissabte 3 de juny serà el dia per als amics de quatre potes. El Pet Friendly Day torna a la Fira de la mà de l'entitat Revolución Pata i ho fa ampliant activitats, amb una caminada popular a partir de les 10 hores, un brunch per les mascotes a les 11.30, l'apadrinament solidari a partir de les 12.30 i l'exhibició d'Agility a partir de les 19.30 hores. Les inscripcions per a la caminada, que són gratuïtes i inclouen dorsal i un kit de productes Prozovalls, ja estan obertesa través d'aquest enllaç.

La diada castellera de la Fira tindrà lloc a la font del Centenari el dissabte a la tarda a partir de les 19 hores. Hi participaran els Xiquets de Cambrils amb la companyia dels Xiquets de Torredembarra. Aquest acte tradicional se suma a d'altres habituals durant la Fira, com les exposicions a les sales Àgora i Àmbits d'«Artistes de Cambrils» i «Habitar el vermell», el servei de trenet turístic o les activitats infantils a l'estand de Comaigua.

A més, les Firetes també seran un reclam per a la canalla. Cal recordar que encara es pot participar al concurs «Protagonistes per un Dia», amb una compra mínima de 10 euros als comerços cambrilencs adherits, que permetrà entrar en el sorteig de passis infinits per a les atraccions.

«Creiem que hem preparat una programació apta per a tothom i que pugui complir tots els gustos i expectatives. A la Fira hi arriben més de 40.000 visitants, i és important esponjar els fluxos de gent i intentar programar activitats per a tots els públics en les diferents franges horàries», indica el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils, Juan Carlos Romera. Tota la programació, detalls i espais de la Fira ja es pot consultar a través de l'espai webwww.firacambrils.com/.

tracking