Diari Més

Prades es guarneix de flors i colors per la Festa de la Farigola

L'Associació de dones porta des del mes d'octubre preparant les decoracions de la festa i han utilitzat 2290 troques de llana

Gegants de Prades.

Prades es guarneix de flors i colors per la Festa de la FarigolaCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana s'ha donat el tret de sortida a la festa de la Farigola de Prades (Baix Camp), que enguany es duu a terme del 20 al 28 de maig. L'atracció principal de la festa és el concurs de decoracions que omple de flors i colors façanes i carrers. Per a la celebració d'enguany, s'han elaborat decoracions a mà amb ganxet i materials reciclats. Han utilitzat 2.290 troques de llana i han elaborat 2000 roses i 3.500 pompons.

Festa tradicional amb molta història

La festa, que té més de 40 anys d'història, celebra l'arribada de la primavera a Prades. El poble, al estar situat gairebé a 1.000 metres d'altura, fins aquestes alçades de l'any no es pot considerar que el clima sigui primaveral. Tradicionalment per aquestes dates, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata a Prades, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça major a preparar feixos de farigola per assecar. Als anys 70, a aquestes reunions de benvinguda a la primavera, començaren a afegir-se altres elements com decoració de façanes, catifes de flors, degustació de sopa de farigola amb mel i aplecs de sardanes i actuacions castelleres fins a arribar als nostres dies.

Art, música, gastronomia i activitats familiars el primer cap de setmana

Els actes principals de la festa s'han realitzat el cap de setmana del 20 i 21 de maig i el municipi ha ofert una gran varietat d'activitats dirigides a tots els públics on s'han barrejat actes musicals, art i gastronomia. El tradicional mercat artesanal ha comptat amb més d'una cinquantena de parades durant el cap de setmana i els visitants han pogut degustar la tisana de farigola amb mel i veure el concurs de decoració de façanes.

Ahir dissabte es va donar el tret de sortida dels actes amb la inauguració de la festa a càrrec de l'escriptor Màrius Serra amb els Gegants de Prades al portal d'entrada a la Plaça Major i es va presentar el llibre La dona més pintadaque en la reconstrucció de la vida del pintor Maties Palau Ferré, el mateix Serra va viatjar fins a Prades.

La música no ha faltat el dissabte amb el ball de pastorets de l'Associació Cultural l'Espardenya de Valls, concert de Prades Cor amb Cor veus de la terra i la amenització musical a càrrec de Swing Fanàtics. Avui diumenge ha estatel torn de Five Cats Dixie Street Band que hanomplertde música els carrers del poble.

Enguany el concurs de guarniments de façanes i racons florits ha comptat amb 35 participants, el XIII Concurs de pintura ràpida d'adults ha comptat amb una vintena de participants i el VII concurs de pintura ràpida infantil amb 43 nens.

tracking