Diari Més

Més enllà del problema de la brossa

La gestió de la recollida de la brossa i la neteja viària és un dels temes més candents a la campanya electoral a la Torre, però no és l'únic

Illa de contenidors, acabada de netejar, a un dels carrers cèntrics de Torredembarra.

Més enllà del problema de la brossaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més enllà de com veuen la gestió de la recollida de la brossa i la neteja viària, el tema més candent de la campanya a la Torre, cada candidatura té propostes que les diferencien des del punt de vista ideològic i socioeconòmic, que incidiran en el vot. I altres on hi ha més coincidència.

Intentaré resumir alguns punts de cada programa en un o dos mots, punts que trobo significatius, tot i que potser alguns els comparteixen amb altres candidatures. El mot clau d'ERC és Planificació. L'alcaldable, Eduard Rovira, creu que en el pròxim mandat tocarà planificar: plans de sostenibilitat, transició energètica i ordenació urbana. Amb la sostenibilitat com a eix principal, i projectes dimensionats. Fer zones de vianants als carrers Lleida, Girona, Francesc Moragas i Sort.

PSC: Memòria Democràtica. És una de les regidories noves que vol crear Vale Pino, a més d'una de Benestar Animal. El PSC demana una finestreta única per a empresaris i emprenedors, i parcs de salut per a gent gran. Vol acabar el teatre i invertir en voreres, asfaltat: en carrer. I fer un pla d'habitatge amb pisos tutelats per a persones amb capacitats diverses, lloguers per a gent jove...

Junts: Noves tecnologies. Crear una regidoria d'aquesta matèria, per fer transitar l'administració cap un futur més digital, eficient i àgil. Xavier Suárezproposa potenciar el polígon industrial, la instal·lació de plaques solars als edificis municipals, i fer un institut d'ensenyament professional.

Ara: Hospital. Obrir una consulta popular per demanar un centre hospitalari de referència del Baix Gaià. Amb diners que no vinguin de l'ajuntament, com no hi vindrien els d'una nova estació. Jordi Sansalvador afirma que si entra a governar el primer que farà serà els Consells de Barri.

CUP: Municipalització. Dels serveis públics bàsics. Per a la candidatura de Toni Sacristán, la millor inversió és afrontar l'emergència social. La CUP demana un reglament de participació ciutadana per decidir temes com el pressupost, i rehabilitar espais com l'Escorxador per a hotel d'entitats.

PP: Seguretat. Núria Gómez demana reformular la llei de seguretat pública. També vol convertir l'antic CAP, quan es tanqui, en la Casa de la Música, un espai de cultura musical, i bastir noves instal·lacions per a la llar de jubilats. I crear una unitat d'atenció integral a la dona i la família.

ECP: Borsa d'habitatge. Davant de l'emergència habitacional, crear una borsa d'habitatges desocupats i incorporar-los al mercat de lloguer. La llista de Luisfer Turrens planteja una regidoria de feminisme i drets LGTBI, i un servei d'allotjament per a dones víctimes de violència masclista.

Alternativa: Treball. Serveis per al suport a persones aturades i en actiu, així com per a empresesi emprenedors. L'equip de Carles Fuxet proposa que l'ajuntament tingui canals de comunicació oberts a la ciutadania, recuperar edificis històrics per a l'ús públic, i plans d'estudi i treball, i també espais, per a joves. Programar activitats socials per a la gent gran és un dels punts clau.

Valents: Oci respectuós. Oci nocturn controlat, respectant el descans dels veïns. Juan Carlos Hurtado demana una taula de diàleg sobre aquest tema per arribar a un consens, i una zona d'oci perquè els joves no hagin de marxar del poble. A més, una nova residència de gent gran, que el nou CAP disposi de radiologia i psicologia, i rebaixar la càrrega fiscal al petit comerç i autònoms.

Vox: Anti-okupació. Amb una brigada especialitzada a la policia local. Javier Ramírez proposa fer la major rebaixa fiscal de la història de la vila, un estadi municipal d'esports de platja i rehabilitar la primera planta del castell. Assegura que les millors inversions són les fetes en turisme i família.

Aquesta és una tria entre els programes, la meva. Hi trobo a faltar qüestions per a mi claus com el model de poble o ciutat de futur, què volem ser de grans. Però les exposades són les cartes que juga cada partit. No tots podran entrar al nou ajuntament. En parlarem divendres vinent.

tracking