Diari Més

Segura, favorit per renovar l'alcadia

El PSC, En Comú Podem i Decidim Vila- seca podrien ser claus, en cas que l'actual batlle no aconsegueixi la majoria absoluta en els propers comicis

Pere Segura (VS) i Joan Anton Ramírez (PSC) en un acte del consistori vila-secà.

Segura, favorit per renovar l'alcadiaAjuntament de Vila-seca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El panorama polític a Vila-seca de cara a les eleccions del proper 28 de maig es presenta amb un, més o menys, clar vencedor. L'actual alcalde i successor de Josep Poblet, Pere Segura, ho té tot a favor per seguir al capdavant de l'Ajuntament quatre anys més. I és que la falta d'un clar líder a l'oposició podria fer que el candidat de Vila-seca Segura recuperés la majoria absoluta (11 regidors) que va perdre el 2019 i governar, així, amb tranquil·litat.

Durant les eleccions del 2019, Vila-seca Segura va ser la llista més votada i va aconseguir 2.957 vots (un 32,70%). Tot i això, Segura va perdre tres regidors i es va quedar només amb vuit. Tanmateix, va aconseguir l'alcaldia gràcies a un pacte amb els socialistes, partit liderat per Iván Navarro, i que li va proporcionar dos regidors més.

MÉS INFORMACIÓ

Preescrutini de Salou: 1+1 no sempre sumen 2

Si alguna cosa es pot destacar del mandat de Pere Segura és la posada en funcionament del, tan esperat, Celler i el nou bus urbà, juntament amb la recuperació de la Fira de Música al Carrer (FiM). D'altres millores que s'han fet paleses en els darrers quatre anys de govern, han estat la renovació dels parcs infantils i d'alguns equipaments esportius, l'impuls de la VilaCard i l'estrena de les noves dependències de Serveis Socials i l'OAC.

Tot i les grans fites assolides, Segura ha hagut de lidiar amb una de les situacions més complicades, la pandèmia de la covid-19, que va posar en hàndicap a tota la societat. Tret d'aquest contratemps, el mandat de Segura ha estat ben tranquil. L'única polèmica que ha encetat ampollesentre els vila-secans ha estat la implantació el desembre de 2022 de les zones d'aparcament taronja de 15 minuts en més d'una quinzena de carrers i places del municipi. La nova mesura ha generat molta controvèrsia, fins al punt que un grup de ciutadans es va mobilitzar per recollir signatures per demanar la seva retirada. Tot i això, des de fa mesos el tema ha passat a una segona plana i les queixes han afluixat.

Canvis a les llistes

Els propers comicis seran els del rècord del nombre de llistes electorals presentades, 10. Entre els canvis més rellevants destaca la desaparició del panorama polític de l'exportaveu municipal socialista, Iván Navarro, després que el novembre del 2022 el PSC el fes fora per «presumptes irregularitats». Joan Anton Ramírez va ser l'encarregat d'agafar les regnes del PSC- Vila-seca som tots i és l'actual alcaldable.

En els últims comicis, Ramírez es va presentar al capdavant de Ciutadans, la segona força més votada amb 1.827 vots (un 20,20%). Les desavinences amb la direcció del partit sobre política municipal, va comportar que Ramírez es desmarqués i votés a favor del pressupost municipal. Arran d'aquest fet, el candidat taronja va passar a regidor no adscrit a la casa consistorial.

D'altra banda, Núria Miret s'ha posat al capdavant d'En Comú Podem rellevant a Mario Téllez, mentre que Josep Forasté seguirà al front de Decicim Vila-seca. Totes dues forces van empatar pel que fa a nombre de regidors (3), tot i que els comuns van aconseguir més vots que la formació d'esquerra (1.386 vs. 1.120).

Finalment, el Partit Popular també manté el candidat del 2019 Gregorio Esteban com a alcaldable, mentre que Ander Mikel Basterretchea es presenta per Valents i Carlos Rico ho farà per Ciutadans. Finalment, per primer cop a Vila-seca, es presenta la CUP-Amunt amb Glòria Miguel Morell al davant, VOX amb Francisco Javier Domingo i Antonio Giraltó Morell per la nova formació Convergents.

MÉS INFORMACIÓ

Preescrutini de Cambrils: Eleccions amb l'ombra de la moció de censura

tracking