Diari Més

La 36a Setmana Medieval de Montblanc espera penjar el cartell de complet

Entre els reptes de futur de la festa, l'organització preveu treballar amb l'Ajuntament la millora de l'aparcament

Dos participants d'un espectacle al carrer a Montblanc

La 36a Setmana Medieval de Montblanc espera penjar el cartell de complet en espectacles, allotjament i restauracióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 36a Setmana Medieval de Montblanc espera penjar el cartell de complet en espectacles, allotjaments turístics i restauració. Les entrades de les funcions d'aforament limitat d'aquest dissabte s'han exhaurit i s'espera que també s'esgotin per als pròxims dos dies.

La coincidència de Sant Jordi i l'1 de maig en cap de setmana ha afavorit l'alta afluència de públic de proximitat. Segons l'organització, els pobles veïns també han notat l'impacte econòmic de la festa. «La vila estarà plena i això dona vida al comerç. Estem convençuts que molta gent tornarà a visitar-nos», ha apuntat Maties Martí, president de l'Associació de la Llegenda de Sant Jordi. Martí també ha afirmat que treballen amb l'Ajuntament per millorar l'aparcament l'any vinent.

Un dels actes amb més demanda ha estat la representació de la llegenda de Sant Jordi, interpretada la primera setmana de la festa. Al llarg de dos passis, unes 3.000 persones van gaudir de l'espectacle, que per primer cop en nou anys, s'ha renovat amb una nova trama. Els actes de petit format, amb aforament limitat per a 400 assistents, també van exhaurir entrades. Es tracta d'una tendència que s'espera que es repeteixi durant els últims dies de programa de la festa. Així, a aquestes xifres caldrà sumar-hi el públic dels actes gratuïts al llarg de la vila ducal i punts com el mercat de vins i caves o la mostra d'oficis. El fet que la diada de Sant Jordi coincidís amb diumenge i el festiu de l'1 de maig caigui en dilluns beneficia el bullici de la ciutat.

L'organització apunta a l'ocupació «absoluta» de la festa, però també de la quinzena d'allotjaments turístics i la vintena d'establiments de restauració de la ciutat. Segons Joaquim Queralt, cap de l'àrea de turisme de Montblanc, la Setmana Medieval atreu un públic familiar i de proximitat que provoca un impacte directe i indirecte no només a la capital de la Conca de Barberà, sinó també als pobles propers de la comarca i d'altres punts de l'Alt Camp i les Garrigues.

Any rere any, la festa ha ampliat en programa i públic, però també en implicació social. Ara per ara, compta amb més de 800 socis i 700 participants que fan possible la seva celebració durant dos caps de setmana.

La 36a Setmana Medieval de Montblanc s'allargarà fins aquest dilluns, dia en què s'entregarà l'espasa d'honor a l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) amb una cloenda «solidària».

tracking