Diari Més

Policial

El macrooperatiu contra el cultiu de marihuana al Baix Penedès i Tarragonès acaba amb 19 detinguts

Els arrestats formen part d'una organització criminal albanesa i russa

Un agent de la Guàrdia Civil a Calafell en un dels punts de l'operatiu on s'ha desarticulat una plantació de marihuana.

Macrooperatiu contra el cultiu de marihuana al Baix Penedès i TarragonèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut dinou persones en el macrooperatiu fet en setze domicilis dels municipis del Vendrell, Calafell, Creixell, Cunit, Roda de Berà, Albinyana i Altafulla, al Tarragonès i Baix Penedès. Els presumptes arrestats formen part d'un grup criminal albanès i rus, segons han confirmat fonts de la investigació a l'ACN. Els registres han començat al voltant de les cinc de la matinada d'aquest dimecres i s'han fet de forma simultània.

En l'operatiu s'han desarticulat diverses plantacions de marihuana. A més, hi han intervingut uns 200 agents de la Guàrdia Civil i de les policies locals, així com el grup especial d'assalts i un helicòpter.

La investigació de l'operatiu Oasis Tarragona va arrencar l'octubre passat i ha suposat el registre de setze domicilis des de les cinc de la matinada d'aquest dimecres fins pràcticament aquest migdia. En el dispositiu, els agents de la Guàrdia Civil han trobat plantacions de marihuana a catorze de les setze cases registrades. S'han intervingut 11.127 plantes de marihuana, 112 quilos de cabdells, 11.745 euros en efectiu, una pistola, un revòlver i una arma llarga totes d'aire comprimit municionat amb boles d'acer.

Pel que fa als detinguts, s'han arrestat dinou persones en els habitatges registrats, segons el primer balanç policial. De fet, en la majoria d'ells -catorze dels setze- han desmantellat plantacions indoors. «Es tracta d'una banda organitzada, que porta estrangers a la costa de Tarragona perquè es dediquin a la plantació de marihuana, aquestes persones no surten de la vivenda pràcticament per a res», ha afirmat el portaveu.

L'agent també ha assenyalat que el destí final de la droga desmantellada són països europeus i ha dit que als grups criminals els surt «molt rendible» cultivar al país. «Les lleis són més laxes aquí, cada frontera que passa aquesta droga se li duplica el preu de mercat, quan arriba al destí final el preu és desorbitat», ha tancat.

tracking