Diari Més

Laboral

Segona de vaga dels treballadors d'IQOXE per demanar la readmissió de Fran Pizarro

L'empresa al sindicat de «coaccions» al sindicat i només vuit empleats han accedit a les instal·lacions de la Canonja

Treballadors i membres de CCOO a les portes de les instal·lacions d'IQOXE en la primera jornada de vaga.

Segona de vaga dels treballadors d'IQOXE per demanar la readmissió de Fran PizarroACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors d'IQOXE encaren aquest divendres la segona jornada de vaga per exigir la readmissió del president del comitè d'empresa, Fran Pizarro. Segons CCOO, des de les sis del matí només han accedit vuit treballadors a les instal·lacions de Tarragona. Fonts del sindicat han assegurat a l'ACN que són «les necessàries per garantir la seguretat» de les dues plantes. L'empresa ha emès un comunicat xifrant el seguiment de l'aturada en només onze treballadors. A més, la companyia ha denunciat «coacció» per part dels sindicalistes amb un piquet informatiu a l'accés del recinte. Unes acusacions que han desmentit des de CCOO insistint que cap treballador s'ha presentat al seu lloc de feina.

IQOXE ha insistit que el piquet està format «fonamentalment per persones alienes a la plantilla» de la companyia i que per tal «d'evitar el conflicte» va enviar instruccions als treballadors per quedar-se a casa durant la jornada.

MÉS INFORMACIÓ

Els treballadors d'IQOXE comencen la primera jornada de vaga per exigir la readmissió de Pizarro


Denúncia presentada

D'altra banda, dimecres passat, Pizarro ja va presentar la denúncia al jutjat social pel seu acomiadament ja que considera que es tracta de «persecució sindical». L'acomiadament es va produir després de la baralla del president del comitè d'empresa amb un membre de l'UGT. L'11 de maig hi ha prevista la conciliació administrativa, un pas previ per entrar la demanda.

Des de l'explosió d'IQOXE el gener de 2020 quan van morir dos treballadors i un veí de Torreforta, CCOO ha presentat fins a 21 denúncies a Inspecció de Treball, vint de les quals han estat admeses.

tracking