Diari Més

Mobilitat

El tramvia passarà pels passejos de Reus i per un nou pont sobre l'A-7

La Generalitat va publicar ahir els estudis informatius de connexió entre Reus i Tarragona i els recorreguts urbans

Render del recorregut del Tramcamp en el seu pas per l'hospital Sant Joan de Reus.

Coneix quin serà el recorregut que farà el Tramcamp a la ciutat de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va publicar ahir al seu diari oficial (DOGC) els estudis de connexió del tramvia entre Tarragona i Reus i els recorreguts urbans. Concretament, l'àmbit correspon a la xarxa que uneix les dues ciutats incloent les penetracions urbanes, l'enllaç per Vila-seca i l'accés a l'aeroport de Reus.

Alhora, completa el tram sud de Cambrils. Entre altres detalls, el document assenyala que les vies passaran pels passejos de Reus i per un nou pont que travessarà l'autovia A-7 per arribar al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

La publicació arriba dues setmanes després que s'anunciés l'itinerari del tramvia pel Camp de Tarragona i es licitessin els set primers vehicles, que començaran a rodar quan s'executi la primera fase, que connectarà Cambrils, Salou i Vila-seca.

MÉS INFORMACIÓ

Coneix quins seran els ramals i les parades del Tramcamp a Tarragona

L'estudi publicat ahir comprèn l'àmbit de la fase 2. La documentació detalla les particularitats del servei entre Reus i Tarragona, així com la ubicació de les 33 estacions projectades, les infraestructures que s'hauran de fer per a implementar el servei i els possibles canvis en la mobilitat actual.

Pel que fa a Tarragona, una de les alternatives del recorregut entre la plaça Imperial Tàrraco i el Camp de Mart seria reduir l'espai destinat al vehicle privat a l'avinguda de Marqués de Montoliu, ja que hi hauria un sol carril de circulació per sentit i s'eliminarien les zones d'aparcament. Una altra solució proposada és la de reduir de quatre a dos els carrils de circulació a l'avinguda Catalunya.

El traçat invariable a Tarragona serà el que connectarà l'estació de tren amb Sant Pere i Sant Pau passant per la plaça Imperial Tàrraco. En el seu pas per la Rambla de Lluís Companys i de Francesc Macià, es proposa implantar el tramvia en plataformes segregades i pels laterals, al mateix temps que s'eliminaria un dels carrils de circulació. El tramvia arribarà a Sant Pere i Sant Pau a través d'un nou pont per damunt de l'A-7. En aquest sentit, també s'ha previst una plataforma per a l'ús exclusiu de bicicletes i vianants.

MÉS INFORMACIÓ

Coneix quin serà el recorregut que farà el Tramcamp per la ciutat de Reus

L'estudi també defineix l'itinerari a Reus, que té dues propostes. Tanmateix, totes dues contemplen el pas del tramvia pels passejos: un cop arribi a la plaça de la Pastoreta, la travessarà per continuar pel passeig de Prim per la part oest per garantir una zona de pas al centre. Aquesta solució d'implantació també es manté al passeig de Sunyer, fins a arribar a la plaça de Joan Rebull. Posteriorment, continuarà pel passeig de Mata, on es preveu una futura reurbanització i reordenació dels espais.

En general, a Reus els serveis s'articulen mitjançant un bucle perimetral en forma de cor i, a la ciutat de Tarragona, mitjançant un sistema en creu amb intercanvi al centre de la ciutat. Als barris de Ponent es farà a través d'un sistema de penetració urbana alternatiu al directe de la carretera N-340.

El departament de Territori va remarcar que, partir d'un traçat independent de la xarxa ferroviària en servei, el tramvia del Camp de Tarragona pot adoptar l'ample estàndard europeu i ofereix més possibilitats a l'hora d'adquirir el material mòbil i gestionar el servei.

D'altra banda, va precisar, és un sistema «integrat en l'entorn», que inclou trams sense catenària en els àmbits densament poblats. Amb la publicació al DOGC, s'obre el procés per consultar els estudis informatius i d'impacte ambiental per a la presentació d'al·legacions. D'altra banda, actualment, està en redacció el projecte constructiu de la primera fase.

Imatge virtual de l'estació projectada al costat del Camp de Mart de Tarragona.

El tramvia passarà pels passejos de Reus i per un nou pont sobre l'A-7Cedida

tracking