Diari Més

Laboral

Els treballadors d'IQOXE comencen la primera jornada de vaga per exigir la readmissió de Pizarro

El seguiment de l'aturada és de gairebé el 100% segons el sindicat CCOO

Treballadors a les portes d'IQOXE en la primera jornada de vaga per exigir la readmissió de Fran Pizarro.

Els treballadors d'IQOXE comencen la primera jornada de vaga per exigir la readmissió de PizarroACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors d'IQOXE han iniciat a les sis del matí d'aquest dimecres una jornada de vaga que s'allargarà durant 24 hores. Segons CCOO, el seguiment és de gairebé el 100% i només han accedit a les instal·lacions de Tarragona vuit persones. Els sindicalistes només han deixat entrar aquests treballadors, muntant un piquet informatiu a l'entrada de la planta. L'empresa havia decretat uns serveis mínims més elevats que des de CCOO s'han considerat «abusius».

El sindicat ha convocat dues jornades de vaga aquest dimecres i el pròxim divendres 14 d'abril per reclamar la readmissió del president del comitè d'empresa, Fran Pizarro, acomiadat fa tres setmanes per una discussió amb un company d'UGT.

El secretari general de CCOO d'Indústria de Tarragona, José Manuel Martín, ha avançat que portaran a Inspecció de Treball els serveis mínims que ha establert la companyia. L'empresa havia elevat el nombre de treballadors a 48.

El fins ara president del comitè s'ha mostrat «satisfet» del seguiment de la jornada de vaga i ha lamentat que el seu cas és un «atac a la llibertat sindical» i a la «democràcia». Pizarro també ha fet una crida a la societat tarragonina recordant que «la seguretat de la ciutadania comença amb la seguretat dels treballadors».

Martín ha insistit que es tracta de «persecució sindical», tot i que l'empresa ha reafirmat que l'expedient obert a Pizarro i el consegüent acomiadament respon a la baralla que va protagonitzar després d'una reunió del comitè d'empresa. Des de CCOO han indicat que, en tot cas, la sanció és «desproporcionada».

Segons l'empresa, el seguiment de la vaga és d'un 8,3%, és a dir, 11 persones del total de 132 que conformen la plantilla. En un comunicat han assegurat que només han pogut accedir a les instal·lacions les persones designades com a serveis mínims, mentre que les que no ho han pogut fer a causa dels piquets ho han comunicat a IQOXE, la qual ha decidit enviar-los a casa per evitar «qualsevol tipus de conflicte».

La companyia ha reiterat el seu compromís i respecte cap a tots els drets de les persones treballadores, inclòs el de vaga, però «no admet i condemna l'actitud dels organitzadors de la vaga i del piquet, els quals aquest matí han vulnerat de manera reiterada un dret essencial com és el del treball».

MÉS INFORMACIÓ

Empresa sanciona IQOXE amb 2,1 MEUR per quatre infraccions molt greus de seguretat

Pla general del piquet informatiu a l'accés de la planta d'IQOXE en la primera jornada de vaga.

Els treballadors d'IQOXE comencen la primera jornada de vaga per exigir la readmissió de PizarroACN

tracking