Diari Més

SUCCESSOS

Els Bombers estabilitzen l'incendi de Gandesa

El foc, segons els Agents Rurals, ha cremat 2,2 hectàrees

Un vehicle dels Bombers a l'incendi de Gandesa.

Estabilitzat l'incendi de Gandesa, que ha cremat 2,2 hectàreesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les 13.04 h del matí de dissabte els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís d'incendi a la zona entre el Coll del Torner i Santa Magdalena, -a tocar del Monument a la Pau-, ubicat a la serra de Pàndols, a Gandesa (Terra Alta). Durant més de cinc hores, el cos de Bombers hi ha treballat fins amb 33 dotacions, quatre d'elles aèries, per tal de controlar l'avanç de l'incendi, que segons les primeres informacions dels Agents Rurals, s'estima que ha cremat fins a 2,2 hectàrees.

Els Bombers hi han treballat amb línia d'aigua el flanc dret i amb eines manuals l'esquerre. No hi ha nuclis poblats propers ni masies aïllades i només s'ha demanat a la població que no s'acosti al santuari i l'àrea de pícnic de la mare de Déu de la Fontcalda, que és per on passen els vehicles d'emergències dels Bombers. «El foc es situa al costat del camí que puja a la cota 705. Demanem a tota la ciutadania que no circuli pel camí de la Fontcalda», ha anunciat l'Ajuntament de Gandesa.

Per la seva banda, el cap de la regió de les Terres de l'Ebre dels Bombers, Ricard Expósito,ha dit que el vent ha arribat als 80 quilòmetres per hora, els ha fet patir pel control de les flames però que els mitjans aeris, que s'han encarregat de sufocar la part alta, s'han encarregat de la part més perillosa de l'incendi. Tot i això, ha advertit que diumenge preveuen que bufi fort mestral i que per això treballaran per evitar revifades. També ha detallat que el foc ha evolucionat des del punt d'origen fins a una zona on s'havien fet tasques de gestió forestal, com cremes controlades, la qual cosa ha afavorit el control i la posterior estabilització de l'incendi. Els Mossos d'Esquadra han fet controls d'accés a la zona afectada i han enlairat un helicòpter per fer tasques de coordinació, ha afegit Expósito.

A les 17.30 h s'han retirat tres dels quatre mitjans aèris que s'hi han destinat, i una hora més tard, s'ha donat l'incendi per estabilitzat, si bé una vuitantena de Bombers hi continuen treballant per a evitar mals majors i que el foc arribi a zones habitades.

tracking