Diari Més

Policial

Salou demana incrementar el nombre de Mossos als carrers del municipi

Pugen lleugerament els delictes contra les persones i contra la seguretat del trànsit

Un instant de la

Salou demana incrementar el nombre de Mossos als carrers del municipiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous s'ha celebrat la Junta Local de Seguretat, que ha tingut lloc a la Sala Jaume I de l'Ajuntament de Salou. Una reunió que se celebra, cada any, per aquestes dates, i que ha servit per comparar les dades de períodes concrets dels darrers anys i preparar la temporada d'estiu. La trobada ha comptat amb la representació de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i la Policia Nacional.

Pere Granados ha demanat «una vegada més, al Govern de la Generalitat, que és qui té la competència en seguretat, que doti del nombre suficient d'efectius de Mossos a Salou, d'acord amb el volum de persones, tant residents, com visitants, que té el municipi». Per això han demanat que «valorin objectivament les dades, amb independència dels fets delictius, ja que la nostra població, a l'estiu és la que té el major nombre de persones de tota la província de Tarragona», ha afegit Granados.

L'alcalde, però, ha recordat que «Salou és una ciutat segura» i ha valorat la gran feina que fan tant els Mossos d'Esquadra, com Policia Local, Guàrdia Civil o Policia Nacional.

Per la seva banda, l'Inspector Enric Carrasco, cap de la Comissaria de Districte de Salou Vila-seca de Mossos d'Esquadra, ha explicat que com a resum de les dades analitzades, corresponents a diversos períodes del darrers anys, «les tipologies delictives pugen un 2,5%; la resolució puja un 26%, i també pugen les detencions a Salou». Quant a les tipologies, s'incrementen els delictes contra les persones i contra la seguretat del trànsit, amb petits percentatges.

De cara a la Setmana Santa i a l'estiu, l'inspector ha apuntat que reforçaran tant la comissaria com l'Àrea Regional de Recursos Operatius de manera «similar a d'altres anys». Així, per Setmana Santa, el reforç es farà amb recursos propis i implicarà tenir 6 o 7 dotacions de servei, matí, tarda i nit, a Salou. De cara a l'estiu, hi haurà una trentena de dotacions.

La Policia Local comptarà amb un reforç de 16 agents interins, més un més. En aquest sentit, hi haurà 94 policies locals treballant a Salou aquesta temporada.

tracking