Diari Més

Entitats

Neix Ocell de Foc del Camp per promoure el benestar emocional entre els joves de Tarragona

L'entitat preveu atendre a més de 2.000 persones en dos anys

Presentació del projecte Ocell de Foc del Camp.

Neix Ocell de Foc del Camp per promoure el benestar emocional entre els joves de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis entitats del Camp de Tarragona han impulsat la creació del projecte Ocell de Foc del Camp per oferir atenció i acompanyament a joves d'entre 16 i 30 anys de la Conca de Barberà, el Baix Camp, el Priorat i dels municipis de Vila-seca i Salou. Concretament, donarà servei a aquells que tinguin alguna problemàtica de salut mental, per tal de recuperar el seu itinerari formatiu o s'insereixin al món laboral. La presentació del nou projecte es va ferahir al Consell Comarcal del Baix Camp.

«A més d'oferir aquest acompanyament a les persones joves que tenen algun tipus de patiment emocional a través de l'àmbit formatiu, laboral o del mateix benestar emocional, també treballarem per impulsar iniciatives col·lectives laborals en el marc de l'economia social i solidària i per trencar l'estigma al voltant de la salut mental», va explicar Bàrbara Casas, de l'equip tècnic del projecte.

Ocell de Foc del Camp es desplegarà al llarg de dos anys i es calcula que durant aquest temps s'atendran i acompanyaran a més de 2.000 joves. Per fer-ho s'han habilitat diversos punts de trobada a les tres comarques: a Montblanc l'espai és a l'Associació Juvenil Barjaula (dilluns de 17h a 20h i divendres de 10h a 12h), a Santa Coloma de Queralt, a la biblioteca municipal (dijous de 17h a 20h), a Reus al Consell Comarcal del Baix Camp (dimecres de 9h a 14h), a Cambrils, a l'Ateneu Juvenil (divendres de 15h a 20h) i a Falset, a l'Oficina Jove del Priorat (dimecres de 11h a 14h).

A més, el projecte també inclou més d'un centenar d'actuacions entre accions d'informació, de prevenció i de lluita contra l'estigma de la salut mental i l'abandonament educatiu, creació de projectes i iniciatives juvenils i d'atenció grupal i individual a joves.

APRODISCA, l'Associació Ment i Salut La Muralla, la Bastida Participació, l'ESCAC SCCL, Icaria Cooperativa i Reus Refugi han estat les encarregades d'engegar el nou projecte.

tracking