Diari Més

Societat

La gent gran de la Pobla de Mafumet participa en una visita cultural a Madrid

Les dues excursions han estat organitzades i sufragades per l'Ajuntament

El grup, ahir, amb l'alcalde de la Pobla de Mafumet, a la plaça Major de Madrid.

La gent gran de la Pobla de Mafumet participa en una visita cultural a MadridCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet es van desplaçar ahir a Madrid en una visita cultural que els va portar a recórrer els principals indrets d'interès de la capital espanyola. L'excursió, organitzada i sufragada per l'Ajuntament i adreçada a la gent gran del municipi té com a objectiu oferir una opció de lleure actiu i potenciar el benestar personal d'aquest col·lectiu.

Tal com explica l'alcalde de la Pobla, Joan Maria Sardà, «després de la pandèmia era necessari recuperar espais de trobada, de participació cultural i lúdica que permetessin a la nostra gent gran seguir gaudint d'un envelliment actiu, la qual cosa reverteix en una millor qualitat de vida». La comitiva pobletana es va reunir de matinada al Casal Cultural, punt de sortida i arribada de la jornada, que va finalitzar ben entrada la nit.

El grup va ser traslladat en autocar fins a l'estació de l'AVE per agafar el tren que els va portar a la capital. Un cop allí i després d'haver recuperat forces amb un bon esmorzar, van fer una visita panoràmica pels principals punts d'interès turístic de la capital, entre els quals Madrid Río, plaça Espanya, Gran Via, la Castellana, Cuatro Torres, Plaça de Toros de las Ventas.

La jornada es va arrodonir amb un dinar de germanor, durant el qual han pogut degustar la gastronomia més de la zona a un restaurant amb espectacle regional en directe. Abans d'iniciar el camí de retorn a casa van visitar la catedral de l'Almudena.

Davant la gran demanda de places sol·licitades d'ençà que es va obrir el període d'inscripcions, l'Ajuntament va habilitar dues jornades per realitzar aquesta excursió, de manera que avui dimecres un segon grup de jubilats i pensionistes pobletans gaudirà dels encants de Madrid en un viatge que, tradicionalment, organitza el consistori per a la gent gran del municipi.

En les dues jornades, els grups estan acompanyats per l'alcalde i diversos regidors i membres de l'Ajuntament, així com per l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil i per personal de suport sanitari, per cobrir qualsevol contratemps.

tracking