Diari Més

Política

Joan Reig, bateria de Els Pets, serà l'alcaldable d'ERC a Constantí

Reig ha assegurat que, si és elegit, treballarà per a un Constantí d'«oportunitats reals per a tothom»

Joan Reig a Tarragona el passat mes d'octubre.

Joan Reig obre les portes del 'bagatzem'Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Reig, bateria dels Pets, una de les bandes de música més importants de la història del rock català, serà l'alcaldable d'ERC a Constantí, segons han confirmat el mateix músic i la formació republicana.

Precisament, Constantí és el municipi on va néixer Els Pets (formada per Lluís Gavaldá, Joan Reig i Falin Cáceres), l'única banda que ha estat en actiu fins ara d'entre les que es van fer famoses durant l'eclosió del Rock Català dels vuitanta, convertint-se en tots aquests anys en referent del rock i el pop rock en català.

Però a la seva trajectòria de més de quaranta anys com a músic professional, Reig sumarà ara un «nou repte» a la política, presentant-se com a candidat d'Esquerra a les properes eleccions municipals de maig a Constantí, una localitat present en moltes de les cançons del mític grup de l'escena musical catalana.

«Els que em coneixeu sabeu que sóc una persona compromesa amb la llengua, la cultura, el meu país i el meu poble. De vegades la vida et posa reptes. La política sempre m'ha interessat, però sempre l'he mirada des de fora, sempre m'he sentit més còmode al camp del pensament o la cultura. Però ara és el moment de fer un pas endavant», ha explicat Reig en un vídeocomunicat.

Activista cultural i col·laborador des de fa dècades amb diverses entitats del seu poble, Reig ha assegurat que, si és elegit alcalde, treballarà per a un Constantí d'«oportunitats reals per a tothom» i amb polítiques d'esquerres, republicanes i feministes i amb un projecte «il·lusionant».

El bateria ha argumentat que la secció local d'ERC fa temps que li demanava fer aquest pas i finalment han consensuat que era el moment adequat per concórrer com a alcalde, amb una aposta per un poble amb «oportunitats reals, tenint en compte els més joves i la tranquil·litat de la gent gran».

El fitxatge de Joan Reig se suma també a un altre nom mediàtic que fa poques setmanes es va anunciar que concorreria a les llistes d'ERC, en aquest cas a Lleida: el de l'àrbitre Xavier Estrada Fernández, perfilant-se com a número cinc de la llista republicana en aquesta ciutat.

Estrada Fernández, actualment àrbitre VAR, però qui durant dotze anys va ser col·legiat a Primera Divisió i competicions europees, recentment va aparèixer en mitjans de comunicació a causa d'una demanda presentada en solitari contra José María Enríquez Negreira i el seu fill, per la possible comissió d'un delicte de corrupció o frau esportiu, en relació amb les quantioses sumes que aquests van rebre per part del FC Barcelona.

tracking