Diari Més

Set 'Estrellas Michelín' busquen a Vila-seca el millor estudiant de cuina de Catalunya

El proper diumenge 2 d'abril es celebra al Auditori de Vila-seca la semifinal de Tarragona i Lleida dels Premis Lladonosa

Imatge d'una jornada dels premis Lladonosa que va tenir lloc a Salou.

Set 'Estrellas Michelín' busquen a Vila-seca el millor estudiant de cuina de CatalunyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La semifinal de Vila-seca es vesteix de gala el proper diumenge amb set estrelles Michelin a l'esdeveniment que congregarà el major nombre de xefs reconeguts per la Guia Michelin, fins i tot més que a la final, de tota la tercera edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Els semifinalistes són: Víctor Romero, de l'Escola Superior d'Hostaleria de Cambrils; Llum Oliva, Marc Chic, María Portero, Pau Sauret, tots quatre de l'Escola Superior d'Hostaleria de Lleida.

El xef Pep Moreno, del restaurant 'Deliranto' (Estrella Michelín) i les germans Torres, de Cocina Hermanos Torres de Barcelona (tres Estrellas Michelín) coordinaran el jurat, -integrat també per Eduard Xatruch, del 'Disfrutar' de Barcelona (Dos Estrellas Michelín), Vicens Guimerà, del 'Antic Molí' d'Ulldecona (Estrella Michelín) i Ferran Cerro (Sol Repsol)-, que el proper diumenge 2 d'abril buscarà al Auditori de Vila-seca els finalistes de Tarragona i Lleida a la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el 'masterchef' dels alumnes catalans de cuina.

MÉS INFORMACIÓ

Tot a punt per a la tercera edició dels Premis Josep Lladonosa, el 'MasterChef català'

Els esmentats cinc estudiants, un de Tarragona i quatre de Lleida, mostraran la seva habilitat en un showcooking en directe per accedir a la gran final que tindrà lloc el 7 de maig a Les Borges Blanques (Lleida). L'acte és obert al públic gratuïtament.

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, y la regidora de Innovació i Turisme, Cristina Cid, han subratllat el valor de la gastronomia com a bandera estratègica del municipi. «Estem en un lloc amb arrels agrícoles, i encara que les generacions han avançat i canviat, la vinculació amb el producte roman; és un deure de les institucions públiques la posada en valor del talent jove que s'està formant, amb el repte de ser capaços de transformar la Costa Daurada mitjançant un sector que enriqueix l'experiència i el coneixement», ha valorat Segura avui en roda de premsa.

Una vintena d'alumnes de 10 escoles de cuina diferents -elegits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, han estat seleccionats per cuinar a les semifinals dels premis, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva 'Capital de l'oli'.

MÉS INFORMACIÓ

Vuit escoles competiran a la primera semifinal dels premis Lladonosa, el 'masterchef' català

El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la del passat 16 de març, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i la segona prevista diumenge a Vila-seca. L'elecció de millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format 'masterchef' obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.

Les proves de la primera semifinal es van celebrar el passat 16 de març a la seu de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Max Olivares i Ruben Wang, de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB), i Seydou Drame de l'Escola d'Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès (EHVO), són els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Amb ells, Maimouna Mballo, de l'Escola d'Hostaleria de Girona, i David Trillo, del mateix centre, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes.

Enguany, per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic al territori, es vol posar en valor el treball de tot l'equip que treballa a la cuina i es va crear la nova categoria de servei de sala, que no tindrà representació de Lleida i Tarragona aquest 2023 per falta de participació. Raquel Fernández i Óscar Navarro, de l'ESOHB, Ton Zambrano, de la CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, i Alex Berrocal, de l'Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB) es van classificar per a la final de Les Borges.

MÉS INFORMACIÓ

Destacada actuació d'una representant del Camp de Tarragona als Premis Lladonosa

La tercera edició dels Premis Lladonosa 2023 torna a lliurar un guardó específic per promoure la inclusió de les persones més desfavorides. Angie Puget, estudiant de la Fundació El Llindar (L'Hospitalet de Llobregat) ha resultat guanyadora de la final del Premi Social, que es va celebrar la setmana passada a la seu de la Fundació Formació i Treball.

Nabil Boujarmounel, de la Fundació Formació i Treball i Mariam El Hamdouni, del Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona han compartit el pódium amb ella. Miriam Doya va guanyar a la categoria de sala, per davant de Jeremie Elie, Aaron Moisés i Noemi Scarlet Montalban, tots ells de la Fundació El Llindar.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l'any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

tracking