Diari Més

Medi ambient

Un grup de joves organitza una recollida de residus a la platja de la Riera de Cambrils

Els i les participants van recollir un total de 454 objectes, que majoritàriament eren elements de plàstic i burilles de cigarreta

Imatge de la recollida de residus a la platja de la Riera de Cambrils.

Un grup de joves organitza una recollida de residus a la platja de la Riera de CambrilsAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de joves es va sumar a la proposta de l'associació d'educació i conscienciació mediambiental Good Karma Projects amb l'organització d'una jornada de recollida de residus «Clean Up» a la platja de la Riera de Cambrils.

L'acció es va portar a terme el passat dimecres 22 de març i va comptar amb el suport del Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils, que es va encarregar de gestionar les inscripcions, fer l'acompanyament i difondre la convocatòria.

Els resultat de la jornada va ser la recollida d'un total de 454 objectes, que majoritàriament eren burilles i elements de plàstic com ara peces diverses, bosses, embolcalls i taps, però també es van trobar nombroses tovalloletes humides i llaunes de begudes.

L'objectiu de l'acció era conscienciar a la ciutadania sobre la quantitat de residus que es llancen de forma incontrolada a la natura i sobre la necessitat de reduir el consum de plàstics. Durant els últims anys, el moviment#cleanupwithgoodkarma ha reunit 180 Clean Ups i 3.668 participants.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que des de l'Ajuntament volen seguir al costat d'iniciatives com aquesta i que un dels quatre valors del Pla Municipal de Joventut 2026 és la sostenibilitat, l'ecologia i la justícia climàtica, que posa mirada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 12 i 13 de l'Agenda 2030.

Justament, la recollida «Clean UP» de dimecres va sorgir en el marc de lajornada de la presentació del nou Pla Municipal de Joventut, durant la qual diverses entitats i grups de joves que fan ús dels espais de l'Ateneu Juvenil van presentar les seves propostes.

tracking