Diari Més

Pere Segura reclama més implicació del Govern en la FiM de Vila-seca

L'alcalde recorda que es tracta d'una fira estratègica i reclama, com a mínim, el reconeixement

L'alcalde, Pere Segura, amb la resta de l'equip de la FiM.

Pere Segura reclama més implicació del Govern en la FiM de Vila-secaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, va lamentar ahir, durant la presentació de la nova edició de la Fira de Música Emergent i Familiar (FiM), que la Generalitat no tingui una implicació més gran en el certamen.

El batlle demanava, d'altra banda, una major aportació econòmica per fer que la fira, que enguany arriba a la 19a edició, pugui créixer. Malgrat tot, la fira serà tan lluïda com sempre i, enguany, oferirà 42 propostes diferents que es mostraran en 53 concerts entre el 4 i el 7 de maig.

«La Generalitat podria col·laborar primer reconeixent que portem dinou edicions com a fira estratègica i no ens en sortim, això no costa diners, és només la voluntat de reconèixer el que som. Pel que fa a les aportacions estan per sota del que representa la mateixa institució, crec que no és just i és un tracte desigual respecte a altres esdeveniments culturals igual o tan importants que es fan arreu del país», deia ahir Segura.

L'alcalde en demanava més diners per poder «fer créixer el festival». En l'edició passada, la Diputació de Tarragona va aportar 70.000 euros i el Govern 25.000 euros. El pressupost d'aquesta edició és de 245.000 euros i des del consistori esperen que l'ens supracomarcal incrementi la seva aportació fins als 100.000 euros.

Amb el lema On tot comença, la FiM encara una nova edició amb 26 actuacions de grups emergents i 26 projectes més de música familiar. La majoria dels espectacles –75%– són estrenes i novetats musicals i es faran en vuit escenaris del municipi.

En concert, al Castell de Vila-seca, al parc de la Formiga, a l'Auditori Josep Carreras i es tornen a programar actuacions, per segon any, al magatzem d'avellanes Cal Perera. Aquest any, s'incorpora la plaça de les Voltes, on actuaran les formacions de KM0, i el celler noucentista, com a nous espais.

El director artístic de la FiM afirmava ahir que, en la secció emergent, han apostat per artistes com Pale Moon, una proposta de pop fresc i indie amb arrels internacionals. Entre les propostes més emergents, també va remarcar Soy Bohemio, una «nova promesa» del pop independent, segons Marfà.

«La proposta urbana de Boye és una proposta de rap que està vinculat a l'escena independent i aborda estilísticament el rap des d'una perspectiva lírica», va dir. Destaca també l'actuació de Bewis de la Rosa, una artista procedent de Castella la Manxa, establerta al Berguedà. Entre les tres propostes valencianes va destacar La Maria.

En la secció familiar s'han programat formacions amb músics molt joves i s'ha apostat per companyies noves.

tracking