Diari Més

Municipal

La Unió d'Escacs Cambrils rep el reconeixement de l'Ajuntament de Cambrils

L'entitat cambrilenca, que compta amb 60 membres, va néixer el 1976 de la unificació de la Confraria de Pescadors i el Club d'Escachs Cambrils

Imatge del reconeixement a la Unió d'Escacs Cambrils.

La Unió d'Escacs Cambrils rep el reconeixement de l'Ajuntament de CambrilsAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, van oferir, el passat dimecres, una recepció als jugadors i les jugadores de la Unió d'Escacs Cambrils, acompanyats per la junta directiva de l'entitat, encapçalada pel seu president, David Cabrero.

L'acte, que es va celebrar a la Sala de Plens, va ser un reconeixement a la dilatada trajectòria de l'entitat, a la seva tasca en la promoció d'aquest esport entre les noves generacions, als èxits esportius assolits per equips i a nivell individual, i a la seva contribució en la difusió del nom de Cambrils arreu del territori.

La recepció va consistir en els parlaments de l'alcalde, la regidora i el secretari del club, Jordi Piqué; el lliurament de diplomes al mèrit esportiu i obsequis de record als i les escaquistes federats que formen els quatre equips, i la realització de fotografies conjuntes amb les autoritats assistents.

Durant l'acte, el club va felicitar els membres octogenaris Manolo Canaldas i Manuel Tudurí per la seva constància i col·laboració permanents, i va recordar els diferents presidents que ha tingut l'entitat, amb especial menció a Joan Caba.

El Club d'Escacs Cambrils va néixer el 1976, fruit de la unificació de l'associació d'escacs Confraria de Pescadors (fundada el 1958) i el Club d'Escachs Cambrils (format el 1971). Des de l'any 2000, l'entitat té seu al poliesportiu i actualment juga les competicions oficials a l'Ateneu Juvenil.

A dia d'avui, el club està integrat per un total de 60 membres i compta amb una plantilla federada de 42 jugadors i jugadores que conformen els quatre equips de competició. Destaca especialment l'evolució de l'entitat i l'important relleu generacional, amb 19 escaquistes menors d'edat que juguen en competició (el 45%) i una trentena de nens i nenes d'entre 6 i 16 anys que comparteixen l'aprenentatge dels escacs a l'escola del club.

Pel que fa als resultats esportius, aquesta temporada el club ha aconseguit grans èxits en la competició provincial per equips, que han significat l'ascens de categoria dels equips de preferent i tercera. També ha destacat el paper dels escaquistes cambrilencs a l'individual territorial, al memorial Calbet, als tornejos de la Copa Tarragona, als escacs a la fresca al Parc del Pescador i al campionat de veterans de la província que s'està jugant al casal, entre altres.

Una de les grans notícies d'aquesta temporada és que Cambrils acollirà la celebració del Campionat de Catalunya per edats entre els propers dies 1 i 6 d'abril. Es tracta d'un dels tornejos més importants del calendari escaquístic a l'Estat Espanyol i es preveu que reuneixi més de 600 jugadors i jugadores de diferents edats fins als 20 anys.

tracking