Diari Més

Habitatge

Presenten el projecte perquè l'antiga caserna de l'Espluga aculli habitatges socials

De 9 habitatges actuals es construiran 7 habitatges socials i 4 co-habitatges per a joves, en un edifici energèticament sostenible i eficient

Imatge de l'antiga caserna de l'Espluga de Francolí.

L'Espluga presenta el projecte executiu de reforma dels habitatges de l'antiga casernaAjuntament de l'Espluga de Francolí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'antiga caserna de l'Espluga de Francolí es troba situada al carrer de l'Ermita, núm. 24 de l'Espluga de Francolí. Actualment es tracta d'un solar amb un edifici de dos volums, units per les escales, dels quals com a resultat de la rehabilitació de l'edifici es pretén habilitar la planta baixa per equipament públic, i la resta serà d'ús residencial de caràcter social, a més d'incorporar les instal·lacions de climatització i ascensor, i una reforma energètica de l'envolvent total de l'edifici.

A tots els habitatges existents, més o menys redistribuïts, es canviaran les portes interiors i d'entrada, els sanitaris i equipaments de cuina, el paviment i revestiment de paraments, i es col·locaran cel-rasos pel pas d'instal·lacions. Es realitzaran de nou les instal·lacions d'electricitat, enllumenat, aigua sanitària, evacuació d'aigües, i s'instal·larà climatització.

Per tal d'assegurar el compliment de la normativa d'accessibilitat, es realitzarà una rampa que quedarà incorporada al conjunt de l'edifici. A l'interior de l'edifici, en concret a la planta baixa, s'ampliarà part del vestíbul per incorporar els armaris d'instal·lacions pertinents. Tanmateix, a la planta baixa també s'hi trobarà una sala social comuna i un habitatge social.

A cada una de les plantes primera i segona hi hauran tres habitatges socials, mantenint gran part de la distribució actual d'aquests habitatges que tenen tres dormitoris. A la tercera planta hi constaran quatre co-habitatges, tots ells compostos per una cuina, un bany, una sala-menjador i un dormitori, i compartiran els espais comuns ubicats tant a planta baixa com a la mateixa planta àtic, on també s'hi realitzarà una coberta plana amb una terrassa comuna, un espai porxat i un espai de barbacoa.

Pel que fa a la reforma energètica, aquesta afecta principalment la façana, la qual s'aïllarà al complet amb sistema SATE. Les fusteries exteriors actuals es substituiran per fusteries amb pont tèrmic i vidre de baixa emissivitat. L'edifici reformat tindrà una superfície total útil de 716,88 m² i una superfície total construida de 967,68 m². L'edifici incorporarà algunes mesures d'estalvi d'aigua, tal i com contemplen les noves ordenances municipals.

Serà un edifici energèticament eficient, que generarà energia elèctrica i que tindrà sistemes d'estalvi d'aigua. L'objectiu és que aculli set famílies als habitatges socials i quatre joves o parelles joves en els co-habitatges, amb la voluntat que siguin pisos que ajudin al jovent a emancipar-se.

La reforma de l'antiga caserna es tracta d'una de les activitats subvencionables dins del programa d'inversions del Pla d'Acció Municipal (PAM) dins de l'anualitat del 2023. El pressupost total del projecte és d'uns 900.000 euros, dels quals la Diputació de Tarragona ha concedit subvenció per gairebé la meitat de l'import. La resta de l'import es podrà finançar amb una altra subvenció o bé amb un préstec.

Està previst que el projecte executiu s'aprovi en el Ple Municipal del mes d'abril i que les obres es puguin licitar durant la tardor. En les properes setmanes s'obrirà de nou la borsa d'habitatge municipal en règim de lloguer social i, en els propers mesos, s'haurà de crear la nova borsa d'habitatge jove. Es treballa amb l'objectiu de posar els habitatges a disposició de les famílies i joves de cara finals de 2024.

tracking