Diari Més

Municipal

L'Associació de la Gent Gran de Salou guanya el pols per l'edifici de l'Esplai

L'Ajuntament recupera el solar i l'edifici de la llar de jubilats gestionat per la Fundació La Caixa

L'Esplai Salou s'ubica al número 11 del carrer de la Comissió de Festes de Salou.

L'Associació de la Gent Gran de Salou guanya el pols per l'edifici de l'EsplaiGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'edifici de l'Esplai Salou passarà a mans de l'Ajuntament després que el consistori així ho hagi acordat amb la Fundació La Caixa, fins ara titular de la llar de jubilats. El retorn al municipi és el resultat del pols que va començar l'Associació de la Gent Gran de Salou amb la Fundació la Caixa fa un any i mig aproximadament, quan l'agrupació de jubilats va tenir indicis que es volia canviar l'orientació de l'equipament i que aquest podia convertir-se en un centre de dia.

La Junta de Govern Local va donar llum verda ahir a la signatura de l'acord pel qual es farà efectiu el retorn a l'Ajuntament de Salou de la plena possessió de la finca municipal on s'aixeca l'Esplai Salou –el número 11 del carrer Comissió de Festes– i la reversió també del ple domini de l'edifici de l'Esplai.

Amb aquest acord es deixarà sense efecte el conveni que es va signar el 28 d'abril de 1998, quan La Caixa va adquirir el dret de superfície. Precisament la manca d'escriptura pública d'aquesta adquisició i el fet que el conveni se signés amb l'antiga caixa de pensions és el que ha permès revertir el conveni signat amb l'Ajuntament fa 25 anys.

Fonts de l'Associació de la Gent Gran han destacat el suport que ha obtingut per part de l'Ajuntament de Salou en tot moment, d'ençà que l'agrupació, que compta amb 1.400 associats, va començar a treballar per conèixer quin era el destí final de l'Esplai Salou. Amb el canvi de mans, l'Associació de Jubilats espera signar un conveni amb el consistori pel qual l'Ajuntament cedeixi l'organització d'activitats a l'entitat.

La llar de jubilats, com tots els centres adreçats aquest col·lectiu de Catalunya, es va tancar arran de la pandèmia de covid-19. Durant aquest temps, la persona que s'encarregava d'explotar la cafeteria de l'equipament es va jubilar i va ser aleshores quan la Fundació la Caixa va comunicar a l'Associació de la Gent Gran que el bar no es reobriria i que es deixarien de programar algunes activitats de lleure, com els balls setmanals. L'abril de l'any passat, una reunió a tres bandes, entre l'Ajuntament de Salou, l'associació de Gent Gran i de la Fundació La Caixa va permetre la represa de les activitats, les quals s'han mantingut fins ara. L'explotació del bar s'ha tornat a licitar.

tracking