Diari Més

Seguretat

Instal·len càmeres de vigilància a les deixalleries i àrees d'emergència de la Conca

El Consell Comarcal vol acabar amb els abocaments il·legals i el mal ús de les instal·lacions

Imatge de la càmara de vigilància a l'Espluga.

Instal·len càmeres de vigilància a les deixalleries i àrees d'emergència de la ConcaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà instal·la aquesta setmana càmeres de videovigilància a les deixalleries i a les àrees d'emergència de Santa Coloma de Queralt, Sarral, l'Espluga de Francolí, Vilaverd i Montblanc. Més endavant se'n col·locaran a Barberà de la Conca i Vimbodí i Poblet. Es vol acabar amb «el mal ús» d'aquestes instal·lacions als pobles on es fa la recollida porta a porta.

L'abocament de residus sense reciclar de manera descontrolada i sistemàtica durant els últims mesos ha produït un augment de la fracció rebuig i més despesa per netejar aquests punts. Les càmeres van acompanyades de la modificació de l'ordenança reguladora de la recollida de residus d'aquests municipis, per tal de sancionar i acabar amb l'incivisme.

Fa gairebé un any, es va instal·lar la primera càmera com a prova pilot a l'àrea d'emergència i a la deixalleria de Montblanc, per detectar totes aquelles persones o empreses que en feien un mal ús. Valorat el període de prova, l'àrea de medi ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha decidit posar càmeres a la resta de municipis que fan el porta a porta i que tenen deixalleria. La inversió del projecte és d'uns 30.000 euros.

El Consell recorda que les àrees d'emergència són un servei per a ús puntual. Si ha de dipositar la brossa separada correctament i de manera excepcional en cas que no es pugui treure el residu el dia que toqui el porta a porta.

tracking