Diari Més

Política

La CUP exigeix que es publiqui tota la documentació sobre Hard Rock i que en revoqui la llicència

La formació diu a l'executiu que la ciutadania té dret a saber si negocia amb empreses que fan blanqueig de capitals

La diputada de la CUP-NCG Laia Estrada atén als mitjans al costat dels parlamentaris Carles Riera, Eulàlia Reguant i Dolors Sabater.

La CUP exigeix que es publiqui tota la documentació sobre Hard Rock i que en revoqui la llicènciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos diputats de la CUP-NCG s'han dirigit al Departament d'Economia per a reclamar al Govern que publiqui tota la documentació, contractes i llicències sobre Hard Rock. Una investigació de 'La Directa' apuntava que el representant del projecte d'oci projectat a Vila-seca i Salou figura als 'Paradise Papers' i que la societat a la qual es va concedir la llicència és una empresa fantasma sense activitat des del 2011. Els anticapitalistes van reclamar informació a l'executiu la setmana passada, però denuncien que només han rebut silenci. La diputada Laia Estrada ha exigit la revocació de la llicència i ha argumentat que «la gent té dret a saber si el Govern està negociant amb empreses que fan evasió fiscal i blanqueig de capitals».

Alhora, Estrada adverteix que el temps juga en contra. I és que el Govern es va comprometre, en el marc de l'acord de pressupostos amb el PSC, a desencallar el Hard Rock amb l'aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) durant el primer semestre del 2023. A més, ha apuntat que la Comissió Urbanística de Tarragona es reuneix dimecres i que podria aprovar-se el nou PDU. «D'aquí la urgència que es faci públic tot el projecte», ha remarcat la diputada.

Estrada també ha explicat que no poden esperar-se al temps «ordinari» per a la resposta de les sol·licituds d'informació al Parlament perquè «podrien passar mesos» i es podria donar la circumstància que quan el Govern doni la informació «ja s'hagi aprovat el PDU i no hi hagi marxa enrere».

Estrada s'ha presentat aquest dilluns davant el Departament d'Economia, acompanyada dels diputats Carles Riera, Eulàlia Reguant i Dolors Sabater, per reclamar la informació «davant la gravetat dels fets». Tanmateix, la CUP remarca que aquesta informació l'ha de disposar tota la ciutadania, i no només el grup parlamentari, perquè el Hard Rock «va en contra del model de país».

Els parlamentaris també han demanat una reunió formal amb la consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix. Ara estan pendents de saber si els rebran aviat. Estrada ha apuntat que «curiosament» aquesta és la setmana del Govern Obert en què la Generalitat «realçaràla participació i la transparència» i que, en canvi, «darrere el Hard Rock hi ha opacitat i corrupció».

Els anticapitalistes asseguren que la Generalitat «ha donat totes les facilitats» al Hard Rock «incomprensiblement», que «ha assumit tots els riscos i està malbaratant 120MEURde diners públics per a rescatar els terrenys tòxics de La Caixa» on està previst que se situï el complex. Estrada ha lamentat que el projecte «és nociu, promou la ludopatia, atempta contra el medi ambient» i que, a més, ara podria estar «relacionat amb el blanqueig de capitals, l'evasió fiscal i hi ha una empresa al darrere condemnada perquè es dedica professionalment a això».

Finalment, la diputada ha reclamat a l'executiu de Pere Aragonès que expliqui «per què hi ha aquesta obstinació» en impulsar aquest macroprojecte «costi el que costi» i que «no té res a veure amb l'interès públic, sinó en salvar els mobles de la Caixa».

El setmanari 'La Directa' va publicar la setmana passada que el representant del projecte d'oci Hard Rock al Tarragonès, James F. Allen, figura als 'ParadisePapers'. Segons aquest mitjà, una de les cares visibles dels promotors del centre recreatiu projectat entre Vila-seca i Salou, és també gerent d'una societat 'offshore' que s'inclou en aquests documents. D'altra banda, afirma que la societata la quales va concedir la llicència del casino tarragoní és una empresa fantasma sense capmenad'activitat des del 2011.

tracking