Diari Més

INFRAESTRUCTURES

L'Ajuntament de Mont-roig derriba el Torreó de Miami per perill d'esfondrament

Les anàlisis dutes a terme del terreny, les esquerdes i la regressió de la cala van concloure que era impossible preservar-lo

Un màquines duent a terme les tasques de demolició de l'antiga torre.

L'Ajuntament de Mont-roig derriba el Torreó de Miami per perill d'esfondramentFB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Torreó de Miami Platja ja és història, després que hagi estat enderrocat aquest cap de setmana. Les tasques per tirar-lo a terra es van executar dissabte.

La decisió de derribar el Torreó es va prendre després que tant els tècnics de Costes com de l'Ajuntament de Mont-rogi alertessin de la perillositat que revestia l'edificació i de la impossibilitat de preservar-lo.

Tant les anàlisis fetes al terreny –que, segons l'Ajuntament és del tot inestable–, les esquerdes i la regressió de la cala on està ubicat van accelerar la decisió per evitar el perill d'esfondrament.

Per tot plegat la demolició s'ha fet de forma controlada durant aquest cap de setmana, desrpés que l'actuació fos aprovada per la via d'urgència. «El consistori ha accelerat el procés per evitar possibles accidents i els riscos que es produeixen de forma periòdica quan persones curioses, malgrat les tanques que en prohibeixen l'accés, s'acosten al Torreó per contemplar el seu estat», han informat des del consistori.

«Durant tres mesos hem estat intentant trobar una sol·lució pel Torreó per intentar salvar-lo però, les últimes valoracions tècniques ens insten a fer un enderrocament controlat pel perill d'esfondrament», piulava dissabte el PSC de Mont-roig del Camp.

Segons el consistori, tot i l'enderrocament, l'objectiu és poder recuperar aquesta icona de Miami Platja. Per això, un cop estigui finalitzat el passeig de les Cales, que preveu actuar en aquest espai, l'Ajuntament de Mont-roig té previst fer-ne una reproducció el més fidel possible a l'actual.

El futur nou Torreó es construirà amb les restes es puguin conservar de l'enderroc dut a terme aquest cap de setmana i s'ubicarà al mateix emplaçament però més allunyat de la línia de costa, cap a l'interior. La intenció del govern municipal és que compti amb un mirador i es pugui visitar per tal que torni a ser un símbol de la costa del municipi.

tracking