Diari Més

Arriben les jornades 'Encarxofa't' 2023 a Cambrils

Les jornades gastronòmiques dedicades a aquesta hortalissa se celebraran al municipi del 10 al 31 de març

L'alcalde, la regidora de Turisme, el president de l'AEHC i el delegat de vendes de Caves Vilarnau presentant les jornades ahir.

Més de 30 restaurants participen en les jornades 'Encarxofa't' a CambrilsAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carxofa és la protagonista del mes de març a Cambrils. Les jornades Encarxofa't se celebraran del 10 al 31 de març amb la participació de 32 restaurants i bars-restaurants, la represa de cuines obertes i un tast popular d'arròs melós amb carxofes.

En aquesta edició es recuperen les cuines obertes amb dues sessions dels xefs Joan Llaberia (Restaurant l'Original Experiències Gastronòmiques) i Sergi Palacín (Restaurant HIU), que els dies 16 i 21 de març obriran les portes dels seus establiments per mostrar a les persones assistents com preparen les receptes més icòniques dels seus menús de l'Encarxofa't. L'activitat serà gratuïta i tindrà un aforament limitat. En finalitzar el showcooking es farà una petita degustació del plat cuinat pel xef.

Un altre dels actes programats és la degustació popular d'arròs melós amb carxofes, a càrrec de les Societas Coqvinària de Cambrils, que se servirà el diumenge 26 de març de 12 a 14 h. al Pla de les Serenes. Els tiquets per una ració d'arròs, amb ració de pa i un got de vi o cava es podran adquirir a un preu de 6 euros. L'activitat estarà amenitzada per la Dj cambrilenca Berta Sala.

Preus d'entre 4,90 i 60 euros

Durant els 22 dies de durada de la campanya, els xefs cambrilencs tornaran a oferir les seves receptes estrella amb aquesta hortalissa en format menú o bé plat recomanat amb preus d'entre 4,90 i 60 euros, ja que aquestes jornades es podran gaudir tant als restaurants com als bars-restaurants cambrilencs.

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va destacar el canvi de format de les jornades, la qualitat del producte de temporada i els reconeixements que avalen el nivell dels restaurants, que continuen apostant per Cambrils, realitzant noves inversions i fins i tot obrint nous establiments. «Cal donar suport a la restauració perquè és un sector que ens aporta riquesa i llocs de treball», va afirmar l'alcalde.

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, va explicar que aquestes jornades ja són la quarta campanya del calendari gastronòmic cambrilenc del 2023 que, amb un total de 14 accions promocionals anuals, lidera el posicionament gastronòmic del Camp de Tarragona. Aquest any Cambrils ja ha participat en la Fira Madrid Fusión, s'han celebrat les jornades de la galera i ha començat una nova temporada del programa Gastromòbil de Canal Reus.

El president de l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavi Martí, va parlar de l'augment del nombre d'establiments participants amb la inclusió dels bars-restaurants.

D'altra banda, el delegat de vendes de Caves Vilarnau a Tarragona, Antonio Henares de Vilarnau, va posar en valor el bon maridatge d'aquest celler del Penedès amb la gastronomia de Cambrils i ha explicat el seu projecte de caves ecològics.

Tota la informació dels menús i activitats d'aquestes jornades es podran trobar als 4.000 llibrets que s'han imprès i que estaran repartits pels restaurants participants i comerços de Cambrils i també al web www.encarxofat.com, on també hi ha un apartat que compta amb una enquesta de satisfacció perquè els usuaris puguin fer una valoració tant dels menús i plats així com de les activitats de les jornades. Un cop enviada aquesta enquesta, els usuaris tindran la possibilitat de guanyar un lot de productes que es durà a terme entre tots els participants.

tracking