Diari Més

Reciclatge

El servei de Porta a Porta s'estén a Prades, la Febró i Capafonts

Un total de 18 municipis del Baix Camp ja reciclen amb aquest sistema de recollida selectiva

Instal·lació del ganxo amb sensor a una façana.

El servei de Porta a Porta s'estén a Prades, la Febró i CapafontsConsell Comarcal del Baix Camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Comarcals Mediambientals SA (Secomsa) del Consell Comarcal del Baix Camp, conjuntament amb els ajuntaments de Prades, la Febró i Capafonts, han implementat, des d'ahir, el servei de recollida selectiva Porta a Porta (PaP).

El funcionament del servei requereix la participació dels habitants, que han de dipositar els residus correctament separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent (orgànica, paper i cartó, envasos, resta, tèxtil sanitari) segons el calendari establert, mentre que el vidre es continuarà tirant als contenidors iglús del carrer. Des de Secomsa s'ha proporcionat el material necessari a cada habitatge i establiment, els cubells multi producte i les bosses compostables i, a més a més, també s'està instal·lant un sistema de ganxos amb sensor a les façanes que serviran per a poder identificar cada padró de brossa.

Durant les dues primeres setmanes de funcionament, conviuran el nou sistema de recollida amb els contenidors habituals, tot i que els acabaran treient. En dates assenyalades o en casos especials, cada nucli comptarà amb una bateria de contenidors d'emergència on es podran portar els residus. Actualment el servei de Porta a Porta arriba a un total de 18 poblacions del Baix Camp com són l'Aleixar, l'Albiol, l'Argentera, Almoster, Botarell, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs, Maspujols, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d'Escornalbou, Vinyols i els Arcs, Prades, Capafonts i la Febró, amb la previsió d'ampliar el servei a més poblacions de la comarca.

Milloren les dades de recicatge

A les poblacions en les quals s'ha implementat el servei de recollida Porta a Porta han millorat, notablement, els percentatges de reciclatge dels municipis. Un clar exemple és el de Vinyols i els Arcs, que al 2021 va obtenir un 39,38% i al 2022, amb el Porta Porta, ha passat a un 69,99%. El mateix ha passat a Botarell, on tancaven el 2021 amb un percentatge d'un 34,49% que, al 2022, es va transformar en un 68,16%. Tots dos casos compleixen amb l'objectiu que té el Consell Comarcal del Baix Camp amb aquesta iniciativa, que és passar de la mitjana actual del 43% al 60% de recollida selectiva el 2030 a la comarca.

tracking