Diari Més

Una vintena de restaurants del Baix Gaià serviran menús amb el calçot com a protagonista

Les Jornades Gastronòmiques se celebraran el 24 de febrer al 26 de març

Representants d'alguns dels establiments participants a les jornades.

Una vintena de restaurants del Baix Gaià serviran menús amb el calçot com a protagonistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Jornades Gastronòmiques Calçots al Baix Gaià se celebraran del 24 de febrer al 26 de març a diverses poblacions com Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar, Salomó o Altafulla. La iniciativa de l'Associació AEH Baix Gaià compta amb el suport de l'Ajuntament de Torredembarra i el patrocini de Caves Oriol Rossell.

Una vintena de restaurants serviran menús i degustacions amb el calçot com a protagonista, amb l'objectiu que les jornades siguin un reclam per potenciar els caps de setmana fora de temporada així com per descobrir nous restaurants.

Els restaurants participants són: Restaurant Gavina, Restaurant Angel Miguel, Hotel de la Nova Tenalla, Restaurant El Marítim, Pizzeria Al Capone, Restaurant El Capitan, Restaurant Oxid, Sirga Restaurant, Cal Silver, 4 Latas, La Terraza, La Xeriueta, La Masia Cal Vitali, Mulsum, La Taberna Etsy, Mas de Teret, Restaurant El Jardí, Restaurant La Toque, Restaurant Voramar Cal Vitali i 4 Latas Torredembarra.

Durant la presentació,l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha remarcat que, «tot i que la calçotada sembla que és de Valls i l'Alt Camp, poblacions del Baix Gaià formen part de la IGP Calçot de Valls, fet que n'avala el seu origen i qualitat».

Jorge Piera, president de l'AEH Baix Gaià, ha destacat que amb aquest tipus d'iniciatives «aconseguirem que el Baix Gaià sigui un territori de referència a nivell, també, gastronòmic».

Toni Rossell, de les Caves Oriol Rossell, ha explicat els excel·lents maridatges que es poden fer amb els calçots i els seus caves, elaborats per una familia viticultora des de fa 400 anys.

La presentació ha finalitzat amb tres degustacions elaborades pels restaurants participants, maridades amb vins i caves del Celler Oriol Rossell, patrocinador de les jornades.

Els menús i degustacions es podran consultar al Facebook i Instagram Jornades Gastronòmiques AEH i al web https://aeht.es/jornades-gastronomiques/.

tracking