Diari Més

Meteorologia

La neu enfarina pobles i ciutats del Baix Camp i les Terres de l'Ebre

El Servei Meteorològic manté l'avís per acumulació de pluja a l'Ebre fins a aquest dimecres al migdia

El Tossal de la Baltassana aquest dimecres.

La neu enfarina pobles i ciutats del Baix Camp i les Terres de l'EbreMeteoprades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La neu que ha caigut aquest dimarts a diversos indrets de Catalunya ha enfarinat pobles i ciutats i ha comportat diverses dificultats a les carreteres. Aquest dimecres ja només quedava emblanquinat el Tossal de la Baltasana a Prades i alguns punts deles Terres de l'Ebre. La neu va fer acte de presènciaper damunt dels 800 metres i també a les Terres de l'Ebre, on la cota ha baixat fins als 370 metres a Gandesa. Es tracta de la segona nevada de l'any, després del temporal de neu que hi va haver el passat 24 de gener.

El temporal d'ara també s'ha manifestat en alguns indrets en forma de pluja o de mala mar. Al Delta de l'Ebre, el temporal també s'ha deixat sentir. La primera nit de temporal de Llevant ha deixat parcialment coberta d'aigua marina i ha convertit en intransitable la barra del Trabucador. La major intensitat de l'episodi ha tingut lloc a la tarda, però de matinada l'embat marí i els corrents de fons ja han obert alguns canals, de fins a mig metre de profunditat, que comuniquen la mar amb la badia dels Alfacs.

L'episodi arriba just quan encara el Ministeri per a la Transició Ecològica efectua els treballs de reforç de l'istme amb sorres arran de l'afectació pel temporal Gloria de l'any 2019.

Previsió

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, fins aquest dimecres al migdia, les comarques més afectades pel temporal seran les de la demarcació de Girona. La cota de neu voltarà els 700 metres, tot i que a l'extrem sud se situarà entorn dels 1.000.

Pel que fa al vent, podrà superar els 72 quilòmetres per hora a la majoria de comarques catalanes i de matinada quedarà restringit al litoral central i sud. El Servei Meteorològic també manté l'avís per acumulació de pluja a les comarques de Girona i Terres de l'Ebre fins a aquest dimecres al migdia.

tracking