Diari Més

Policial

Desmantellen una organització criminal que utilitzava la costa tarragonina per introduir haixix

Les investigacions van esclarir que els integrants es movien pel Creixell i el Vendrell

Durant la primera fase es va detenir un dels integrants quan transportava droga per l'AP-7 per Girona.

Desmantellen una organització criminal que utilitzava la costa tarragonina per introduir haixixPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut cinc persones que integraven una organització criminal dedicada al trànsit internacional d'haixix. Transportaven la droga fins a la costa de Tarragona des d'on es distribuïa a diferents punts del país i altres de la Unió Europa. Durant la investigació, que ha constat de dues fases, han confiscat un total de 4.041 quilograms d'haixix.

A l'inici de la investigació es va poder determinar que l'organització criminal tenia el centre d'operacions a la província de Tarragona, si bé comptaven amb logística i contactes suficients al Marroc per introduir a Espanya grans quantitats de l'estupefaent. El transport es realitzava a través de la modalitat go fast, utilitzant potents embarcacions semirígides capaces de fer el viatge des del país nord-africà fins a les costes del litoral català en menys de 24 hores.

La investigació es va iniciar el maig del 2022 i va permetre identificar els integrants i determinar els seus rols a la xarxa criminal.

Durant la primera fase, que es va fer el novembre del 2022, es va produir a la província de Girona la primera detenció d'un dels integrants de l'organització criminal. L'arrest va tenir lloc quan aquesta persona es dirigia cap al nord per l'autopista AP-7 en una furgoneta amb matrícula francesa. En aquesta furgoneta transportava una quantitat d'haixix de 436 quilograms, distribuïts en onze fardells i mig.

El desenvolupament de la investigació va fer concloure que la primera setmana del mes de gener l'organització podria intentar introduir una gran quantitat de substància estupefaent a Espanya.

El passat cinc de gener, els investigadors van poder observar com algun dels integrants de l'organització utilitzaven una furgoneta de gran capacitat de càrrega, per omplir-la amb nombrosos bidons de combustible adquirits a diferents benzineres de la zona del Vendrell. Els investigadors van dur a terme un dispositiu amb què van centrar l'activitat dels seus integrants en una zona molt propera a la platja del Creixell.

Durant l'operatiu policial es va detectar un vehicle «llançadora» que escortava una furgoneta, arribant els ocupants del turisme a disparar contra els agents i la furgoneta a col·lisionar contra els vehicles policials.

Finalment, es va poder interceptar la furgoneta i aturar un dels seus ocupants a l'autopista C-32, direcció Barcelona, trobant al seu interior un total de 102 fardells de xarpellera que contenien un total de 3.605 quilograms d'haixix. Posteriorment, les indagacions dels agents van permetre detenir tres persones més integrants de l'organització. En total, han estat arrestades cinc persones com a integrants de l'organització criminal.

tracking