Diari Més

L'actuació de foc corona amb èxit la Festa Major d'hivern de Salou

L'encesa del gran castell de focs va anar a càrrec de l'alcalde Pere Granados, i del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà

El correfoc de la festa Major d'Hivern de Salou en un dels trams del recorregut.

L'actuació de foc corona amb èxit la Festa Major d'hivern de SalouAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou va tancar la programació de la Festa Major d'hivern 2023, amb un molt bon balanç i xifres positives, pel que fa a la participació de la ciutadania i al desenvolupament del programa d'actes que, enguany, comptava amb una setantena d'activitats. El final de les festes del municipi va arribar diumenge amb l'encesa del gran castell de focs, a càrrec de l'alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà. També es va poder gaudir d'un esplèndid correfoc, amb la participació dels Diables Maleïts i Bruixes Latemó de Salou, el Xaloc de Salou, la Morena de Salou, el Ball de Diables dels Pallaresos, la Víbria de Tarragona, el Ball de Diables de la Sagrada Família i el Boc Jordiet de Ferreries.

Pel que fa als actes, els infants de Salou han tingut al seu abast un gran ventall d'opcions lúdiques, com la Fira Xic'S, ubicada al Passeig 30 d'Octubre; els diversos tallers realitzats a l'Espai d'Infància Estació del Carrilet i a les diferents zones Diver Xic'S; el concert de Dàmaris Gelabert; i, sobretot, la gran festa del Cós Blanc Xic'S, que, enguany, va assolir l'assistència de fins a 2.000 persones. Així mateix, es van organitzar activitats per al jovent, com la festa ja consolidada Skateparty, que va comptar amb tallers i una competició de skate, al parc de Manuel Albinyana.

La regidora d'Infància i Joventut, Julia Gómez, va expressar que «estem, enormement, satisfets i contents d'aquesta Festa Major, ja que els joves i els nens de Salou han pogut gaudir, en gran, i, per això, estem realment orgullosos de la bona resposta que hi ha hagut per part de la ciutadania», va assegurar.

Durant els dies de Festa Major, també es va poder gaudir d'un gran ventall d'activitats, entre les quals destaquen el pregó, a càrrec de l'actriu i presentadora, Eva Soriano; els exitosos concerts de La Pegatina i La Casa Azul a l'Envelat; la Nit d'Humor amb El Sevilla; les actuacions del seguici festiu; els balls amb diverses orquestres; el berenar homenatge a la gent gran i el reconeixement a Angeleta Salceda García, per part del Grup de Dones de Salou; i els actes culturals, com l'exposició d'artistes locals a la Torre Vella i l'actuació de la Coral Eixàrcia, el Coro Vasco Ama-Lur i el Cor Jove Vila de Salou, entre altres.

El balanç de les autoritats

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va destacar la gran tasca i col·laboració de totes les àrees de l'Ajuntament implicades en la realització de l'extens programa, per a totes les edats i gustos. Va posar en relleu la xifra d'assistència al Cós Blanc que, enguany, superava les 40.000 persones, una celebració, va destacar, «única, i que cada any, atrau més persones d'arreu del territori i de Catalunya». En aquest sentit, va agrair la implicació de les 27 colles per tal de fer-ho possible.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va assenyalar que «la celebració d'enguany ha estat una de les festes majors més multitudinàries que es recorden, amb la major quantitat d'activitats, totes elles gratuïtes i de molta qualitat. Ha fet que Salou llueixi més que mai». També, va assegurar que «el més important és que tots els actes s'han desenvolupat amb normalitat i amb molt d'èxit de participació».

tracking