Diari Més

Municipal

Es regulen els habitatges d'ús turístic a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

S'han delimitat zones on s'ha establert un percentatge d'habitatges d'activitat turística

Durant la sessió plenària es van aprovar les tarifes del taxi i el foment dels productes locals.

Es regulen els habitatges d'ús turístic a Vandellòs i l'Hospitalet de l'InfantAjuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va aprovar inicialment l'ordenança municipal reguladora dels habitatges d'ús turístic, amb els vots a favor del PSC i de Cs, l'abstenció de JxCat i els vots en contra de la FIC, ERC, la CUP i el PP. Aquesta nova ordenança servirà per regular les obligacions dels propietaris i les empreses gestores dels habitatges d'ús turístic del municipi, tant pel que fa a la formalització de la comunicació prèvia de l'activitat a l'Ajuntament, com pel que fa al compliment de les obligacions que hauran d'assumir per prestar el servei.

També permetrà fixar uns límits màxims d'habitatges turístics per garantir un equilibri just entre l'exercici d'aquesta activitat i l'activitat diària del veïnat. Els objectius d'aquesta ordenança són «garantir la prevalença del dret a l'habitatge, assegurar l'equilibri del teixit social existent i permetre un desenvolupament urbanístic i econòmic sostenible i equilibrat», segons s'explica al text.

Per tant, es tracta d'establir les condicions necessàries per evitar que els usos d'habitatges d'ús turístic puguin substituir progressivament l'ús d'habitatge habitual per una banda i, per l'altra, que no distorsionin el teixit urbà ni la cohesió social. També es vol evitar qualsevol efecte negatiu que derivi en dificultats per accedir a l'habitatge dels joves i de les persones que, per motius laborals, decideixin establir-se al municipi.

En la mateixa sessió plenària també es va aprovar la proposta d'acord per fomentar l'ús i el consum de productes alimentaris de proximitat, amb els vots a favor de tots els grups polítics. Mitjançant aquesta moció, l'Ajuntament ha acordat aplicar un seguit de mesures.

Entre aquestes hi ha l'ús de consum de productes de proximitat en els contractes de l'Ajuntament, la petició que els productes servits en celebracions organitzades per entitats del municipi siguin locals o de proximitat i l'elaboració d'un recull de productors locals per promocionar els seus productes, entre d'altres.

D'altra banda, igualment per unanimitat, es va aprovar l'actualització de les tarifes urbanes del servei de taxi per a l'any 2023, que s'incrementaran un 5,7%. Les mocions rebutjades van ser la creació d'un ajut per facilitar l'accés a l'habitatge de lloguer per a joves del municipi i la restauració i manteniment dels camins, així com l'arranjament de les tanques que limiten l'accés a vehicles motoritzats.

tracking