Diari Més

Equipaments

L'ACA inverteix 2,3 MEUR en la depuradora de la Pobla de Mafumet

Aquest divendres s'han inaugurat les obres d'ampliació que han permès triplicar la seva capacitat

La planta passa d'una capacitat de 1.000 m3/dia a 2.700 m3/dia.

L'ACA inverteix 2,3 MEUR en la depuradora de la Pobla de MafumetCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs per ampliar i millorar les instal·lacions de la depuradora de la Pobla de Mafumet. Les obres han suposat una inversió de 2,3 milions d'euros. L'activació de les obres d'ampliació ha estat oficialitzada per l'alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, la directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau, i el director de l'ACA, Samuel Reyes, entre d'altres autoritats.

Les obres d'ampliació de la depuradora han suposat un important augment de la capacitat de tractament de la planta, passant dels 1.000 m3/dia als 2.700 m3/dia. Els treballs han consistit en ampliar el pretractament, el reactor biològic amb reducció de nutrients, habilitar un nou espessidor de fangs i ampliar el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga. Durant el període que han durat els treballs s'ha garantit que la planta existent hagi continuat amb el seu normal funcionament.

La depuradora de la Pobla de Mafumet es va activar en el 2005 i, arran del creixement urbanístic en els darrers anys dels municipis dels quals tracta les aigües residuals (la Pobla de Mafumet, el Morell i Vilallonga del Camp) ha comportat la necessitat de dur a terme els treballs per ampliar la planta.

Actualment, a la comarca del Tarragonès, hi ha 13 depuradores en servei que garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la seva població.

tracking