Diari Més

Festa

Un esclat de festa i diversió omplirà Salou per la Festa Major d'Hivern

S'han programat una setantena d'activitats gratuïtes i per a totes les edats, on destaquen els concerts, la cultura popular i el Cós Blanc, que enguany torna

Imatge d'una edició passada del Cós Blanc.

Un esclat de festa i diversió omplirà Salou per la Festa Major d'HivernCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un espectacle de llum, color, so, música i diversió. Salou es convertirà a partir d'avui i fins al 6 de febrer en un escenari on la fantasia, l'humor i la gresca es donaran la mà amb la tradició i la cultura en la celebració de la seva Festa Major d'Hivern. Després de dos anys marcats per la pandèmia i les restriccions que aquesta va comportar, enguany la capital de la Costa Daurada recupera un dels esdeveniments populars més emblemàtics del seu calendari anual: el Cós Blanc. El gran esdeveniment es durà a terme el dissabte, 4 de febrer. Abans que aquest esperat moment arribi, els salouencs i salouenques i les persones vingudes d'arreu podran gaudir d'un ampli programa d'actes, amb més de 70 propostes gratuïtes, amb criteris sostenibles i per a totes les edats.

El tret de sortida es donarà avui a dos quarts de 9 del vespre al Teatre Auditori de Salou amb el pregó. Enguany, els riures estaran assegurats. I és que l'encarregada de pronunciar-lo serà l'actriu i monologuista Eva Soriano. L'entrada serà lliure. Les portes s'obriran a les 8 del vespre, fins a omplir l'aforament. En el transcurs de l'acte es presentaran les pubilles i l'hereu de Salou i, en acabar, s'encendrà la traca d'inici de Festa Major, davant del TAS.

Humor i música

L'humor és un dels grans protagonistes del programa d'actes i Soriano no serà l'única còmica que pujarà a l'escenari del TAS. I és que demà ens espera un gran showman: Miguel Ángel Rodríguez, conegut per tothom com El Sevilla. A partir de les 8 del vespre, es podrà gaudir d'una nit d'humor on els acudits i les anècdotes faran plorar de riure a tot el públic.

Pel que fa als concerts que es faran a l'Envelat, cal destacar: Emlan, La Pegatina, i la Festa Jove, amb Danny Romero, demà; La Casa Azul i la Festa dels 80&90, dissabte; Dàmaris Gelabert, el 31 de gener; actuacions dels grups locals de Salou, l'1 de febrer; el Ball de Colles amb l'orquestra Nueva Alaska i els Atabaladors de Salou, i la Gran Festa Disco Colles FM'23, el 2 de febrer; l'orquestra Swing Latino i el Cós Blanc Night, el 3 de febrer; l'orquestra Selvatana, el 4 de febrer; i l'orquestra Metropol, el 5 de febrer.

Cultura popular salouenca

Així mateix, la festivitat serà una nova oportunitat per veure amb el seu màxim esplendor els diferents elements de la cultura popular salouenca. Dissabte al matí, se celebrarà la cercavila d'elements populars per diversos carrers del municipi. Tot seguit tindrà lloc el ball de lluïment del seguici festiu a la Torre Vella de Salou. En aquest espai, l'alcalde Pere Granados, juntament amb la resta dels membres de la Corporació, oferirà la seva rebuda a les entitats salouenques, en un acte que serà amenitzat pel grup musical Blue Alley Quintet.

S'han programat altres actes, com l'actuació Maleïts Versots, del Ball de Diables Maleïts, el Ball Folk, amb l'Associació Sal-i-Ou, i la XIV Mostra i tallers per a petits i grans de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou, dissabte, 28; la XXXVI Trobada de Gegants, diumenge, 29; l'activitat Balla els Balls i xocolatada, i el Ball de Versots, a càrrec del Ball de Pastorets, dilluns, 30; la ballada de sardanes a càrrec dels alumnes de les escoles de Salou, l'actuació del Ball de Panderos i la cercavila de La Mulassa, el 2 de febrer; i el Correfoc, el 5 de febrer.

El Cós Blanc més esperat

El dia gran de la Festa Major d'Hivern de Salou serà el dissabte, 4 de febrer, amb la celebració del Cós Blanc. La cercavila de lluïment tindrà lloc a partir de les 11 del matí; i la desfilada i festa seran a la tarda, a les 7. La present edició del Cós Blanc compta amb 27 colles. A la rua del matí, es desenvoluparà el concurs a la millor disfressa, la millor carretel·la i la millor comparsa. Un any més, el Cós Blanc serà retransmès, en directe, per TAC 12. També hi haurà vermut popular i zona jove, a l'Envelat; i, a la tarda i nit, el concert i ball, respectivament, amb l'orquestra Selvatana.

Un dia abans, el divendres, 3 de febrer, els més menuts de casa podran gaudir del Cós Blanc Xic'S, a partir de dos quarts de 6 de la tarda, a l'Envelat, amb l'actuació de Pep Callau. Hi haurà ball amb animació infantil, i els infants es podran fotografiar amb el Rocky i la Confetina, les mascotes del club. A dos quarts de 7, s'iniciarà el compte enrere per xalar amb l'espectacular pluja de confeti.

L'homenatge a la gent gran

Un altre dels clàssics de la Festa Major d'Hivern salouenca és l'acte en homenatge a la gent gran. Es durà a terme el dilluns, 30, a les 5 de la tarda a l'Envelat. L'acte consistirà en un berenar i ball, amb actuació musical a càrrec del conjunt Ruben's. Avui al matí encara es poden aconseguir les invitacions, al passadís del TAS. A banda, el 2 de febrer, la Torre Vella acollirà l'acte d'homenatge a la dona gran del municipi, Angeleta Salceda Garcia.

Esports i activitats infantils

El programa d'actes també inclou un bon grapat d'activitats esportives i de propostes per a la canalla. En el vessant esportiu, en destaca XXVIII Pedalada popular, el torneig de petanca i el torneig de 24 h de futbol sala, entre altres activitats. Els nens i nenes, per la seva banda, podran gaudir en una sessió de contes a la Biblioteca, el Cinema Xic'S i així com la Fira Xic'S i el Salta Xic'S, amb noves atraccions i molta diversió.

tracking