Diari Més
Eva Soriano

Presentadora, còmica i pregonera de la Festa Major d'hivern de Salou

Cós Blanc

«Ser la pregonera del Cós Blanc és una declaració d'intencions sobre qui soc»

La reusenca, coneguda per la seva participació en nombrosos programes televisius i radiofònics, dona avui al vespre el tret de sortida a la festa

Soriano presenta de dilluns a dissabte el matinal Cuerpos Especiales, amb Iggy Rubín a Europa FM.

«Ser la pregonera del Cós Blanc és una declaració d'intencions sobre qui soc»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Humor en estat pur. Eva Soriano (Reus, 1990) és una de les cares imprescindibles del món de la comèdia. Va fer la seva primera aparició a El club de la comedia el 2017 i a partir d'aquí la seva carrera va començar a prendre el vol. Ha col·laborat enYu, no te pierdas nada o Late motiv. La seva participació a Tu Cara Me Suena, on va ser la quarta finalista, la va catapultar a la fama, gràcies a la seva aposta per unir humor, música i reivindicació, amb l'objectiu de fer gaudir el públic.

—Què ens espera al pregó d'avui a la nit?

—Parlaré des del meu cor i des dels meus sentiments, com a persona que ha viscut molts moments d'oci fiestero a Salou.

—Havia estat mai pregonera d'una Festa Major?

—El cert és que no i estic molt contenta que el primer cop sigui a Salou. Soc de Reus, però Salou és la meva segona casa. Hi he passat tots els estius. A més, m'encanta ser la pregonera d'unes festes com el Cós Blanc, que són com un carnaval. Normalment, la gent és pregonera de festes majors dedicades a un sant o santa. I jo ho soc d'un carnaval. És tota una declaració d'intencions del que és la meva persona.

—Quins records té del Cós Blanc?

—Una de les coses que més m'agradava era que se celebra unes setmanes abans de Carnaval, i tenia l'excusa perfecta per a viure'n dos. Recordo anar primer al Cós Blanc i una setmana o dues després, al Carnaval de Reus. Es podria dir que és una festivitat que m'ha empoderat a poder estar dues setmanes seguides de festa.

—La podem escoltar cada matí al matinal Cuerpos Especiales d'Europa FM, un programa que el defineixen com l'antimorning show, per què?

—Els morning show són un format que té molts anys i que està molt definit. Tothom n'ha sentit i sap que hi trobarà: el concurs, la trucada, etc. Cuerpos Especiales té un altre concepte. Som com un mico amb una escopeta, perquè mai saps prou bé com derivaran les coses. És una altra forma de veure els mornings. A la franja del matí sempre s'han de posar coses molt animades, però també hi ha forat per un format com el nostre, que sobretot aposta per la bona comèdia per a anar a la feina amb un somriure d'orella a orella.

—Alguns dels vídeos del programa, de fet, s'han fet virals, com va passar fa uns dies amb el seu al·legat a viure la vida adulta com cadascú vulgui. Sorpresa?

—Quan alguna cosa es fa viral,és perquè has sabut tocar o arribar a molta gent. Soc una noia dels 90, tinc 32 anys i m'agrada passar- m'ho bé. La meva edat no és un impediment perquè surti i gaudeixi d'algunes coses que potser estan relacionades amb altres edats. Cadascú pot fer el que li doni la gana, mentre no faci mal a ningú. Jo no vaig a casa de la gent a dir-los què han de fer. Per això em va saber greu i em va fastiguejar que hi hagués persones que em fiscalitzessin i diguessin que, amb la meva edat, ja no hauria de fer determinades coses. Només m'ho estava passant bé i ningú m'hauria de dir res, perquè no feia res mal fet. Aquest missatge i la forma com el vaig dir, vestida d'abella, va fer que es viralitzés perquè moltes persones, tinguin 32, 40 o 50 anys, es van sentir identificades i pensen que no han d'actuar d'una determinada manera, només perquè la societat ho digui.

—Si bé ja tenia una llarga trajectòria a la televisió, el cert és que molta gent la va descobrir gràcies a la teva participació a Tu Cara Me Suena. Què ha suposat en la seva carrera el pas per aquest format?

Tu Cara Me Suena (TCMS) és un format molt mainstream. Ho veu tothom, des de l'àvia de 70 anys fins a una nena de 12. Arribes a un nombre de persones molt més gran que en altres formats. Feia molts anys que treballava a Movistar amb l'Andreu Buenafuente, però és un format que té el seu nínxol. En canvi, TCMS t'obre al gran públic. Vaig veure com canviava radicalment la meva exposició al públic. La gent que era més sibarita de comèdia sí que em reconeixien abans, però en sortir a TCMS, va ser demencial. Vaig veure com creixia la meva carrera, però també la meva popularitat. La veritat és que estic agraïda a TCMS i a Atresmedia, que és qui em va donar l'oportunitat i qui ens està donant el format de ràdio. Molt contenta.

—Fa un mes es feia públic que tornaria a Movistar+, al canal #0 amb El Terrat. Què ens pot explicar d'aquest nou projecte?

—De moment, puc explicar molt poc, perquè l'exclusiva se l'enduu la plataforma. Sí que puc avançar que el programa tindrà un format molt divertit. Farem entrevistes i hi haurà molta música. M'encanta la música i cantar, i de fet, presento un matinal musical, així que no pot faltar-hi. Ara per ara, poca cosa més puc detallar. Ni el nom puc avançar. Però aviat estarem en antena.

tracking