Diari Més

Municipal

Vila-seca estrena un nou contracte de neteja i recollida de residus

En destaquen la renovació del parc mòbil de vehicles i l'increment del nombre d'equips en un 38% respecte a l'anterior contracte

L'alcalde, Pere Segura, i el regidor, Josep Toquero, mostrant la nova maquinària adquirida.

Vila-seca estrena un nou contracte de neteja i recollida de residusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou contracte de enteja i recollida de residus de l'Ajuntament de Vila-seca incorpora dues millores rellevants: la renovació total del parc mòbil de vehicles i maquinària i l'increment del nombre d'equips en un 38% respecte a l'anterior contracte. Ahir al Centre Cívic i Cultural de la Pineda es va presentar el nou servei de recollida i transport de residus municipals, neteja viària i de la platja i gestió de la deixalleria a Vila-seca.

El nou contracte, que va ser adjudicat fa uns mesos a l'empresa Urbaser, tindrà una durada de 10 anys i el cost anual serà de 4,36 milions d'euros. Identificat sota la marca Vila-neta, els serveis recollits en el contracte són els de neteja viària, el servei de recollida i transport de residus (recollida de les 5 fraccions, comercial, de voluminosos i servei de manteniment i neteja de contenidors), el servei de neteja de platges, el servei de gestió de la deixalleria municipal, el servei de vigilància i control ambiental i el manteniment i la gestió de les instal·lacions municipals per la prestació del servei.

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, va destacar «l'esforç de tot l'equip humà que treballa, dia a dia, a peu de carrer per gaudir d'una ciutat neta». De fet, «la plantilla s'incrementa anualment de mitjana un 18%» afegint que «aquest és el contracte més important de l'ajuntament, amb el qual incorporem més mitjans, més recursos i nous sistemes». L'alcalde també va recordar que «a Vila-seca partim d'una bona base quant a recollida selectiva, ja que tenim un dels percentatges més elevats de Catalunya, el 53,2%».

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Josep Toquero, va explicar que «aquest nou contracte representa un pas endavant i de qualitat per a millorar un servei que, avui dia, ja és excel·lent» i va especificar una de les novetats més destacades: «la instal·lació al Centre Històric de contenidors mòbils, amb les cinc fraccions de recollida domèstica, amb vehicle elèctric».

Cal recordar que, Vila-seca, com la resta de municipis de la Unió Europea, ha d'afrontar els reptes mediambientals proposats en les últimes legislacions ambientals. Amb aquesta finalitat, aquest nou contracte és una part essencial de l'estratègia per millorar la neteja i gestió dels residus del municipi per aconseguir diferents objectius, d'evident sinergia: com ara mantenir la trajectòria positiva pel que fa a la recollida selectiva i la neteja de la via pública o mantenir la disposició dels contenidors actuals en illes completes. També afecta la recollida, ja dins dels propòsits del nou contracte s'hi inclouen la renovació per complet dels vehicles de recollida, neteja viària i de platges, així com la millora del servei de recollida de residus a activitats comercials i la del servei de deixalleria mòbil, incloent- hi una incorporació de minideixalleries a diversos punts del municipi. Aquesta novetat també defineix els serveis necessaris per atendre els actes festius i culturals, així com comptar amb provisions suficients per atendre situacions d'emergència.

Cal recordar que per afrontar els nous reptes mediambientals, una part molt important és la conscienciació a la ciutadania. D'aquesta manera, a través de campanyes de sensibilització i informació, l'Ajuntament de Vila-seca podrà augmentar el reciclatge i el comportament cívic gràcies a la fomentació i la conscienciació mediambiental.

tracking