Diari Més

La Gran Festa de la Calçotada estrenarà una zona de degustació

Se celebrarà diumenge i el nou espai s'ubicarà a l'esplanada de la Societat Agrícola de Valls

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, amb els agents organitzadors de l'esdeveniment gastronòmic.

La Gran Festa de la Calçotada estrenarà una zona de degustacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls celebrarà diumenge una de les cites més importants del calendari gastronòmic de Tarragona: la Gran Festa de la Calçotada. L'esdeveniment arriba enguany a la seva 41a edició i, entre les novetats, presentarà un recorregut urbà que connecta les places del Blat, de l'Oli i el Pati amb la nova zona de degustació ubicada a l'esplanada de la Societat Agrícola de Valls.

Segons, Josep Maria Rovira, president de la Cambra de Comerç, «la nova zona de degustació de l'esplanada de la Societat Agrícola de Valls s'adaptarà a la festa amb taules i cadires per menjar més còmodament la calçotada, servei de bar, brasa per coure carn i llonganissa, música d'ambient i concert de sobretaula amb l'actuació del grup Alatristes i la cantant Maria Jacobs».

Al Pati se celebrarà el 37è Concurs de Menjar Calçots, on els participants es posaran a prova intentant menjar el màxim de calçots possible en un temps establert. A banda d'aquest, es farà el 35è Concurs de Cultivadors de Calçots, el Concurs de la Mota més Grossa de Calçots IGP i el 31è Concurs de Salsa de la Calçotada. El lliurament de premis de tots els concursos es durà a terme també al Pati. Tot plegat, mentre a la plaça de l'Oli es faran demostracions de coure calçots a la graella. De les 10 a les 14 hores, a la plaça del Pati hi haurà l'Espai del vi de la DO Tarragona, un espai de venda i degustació de vins, amb la presència de cellers i cooperatives adscrites a la DO Tarragona. Al Pati també es farà el Tast l'Alt Camp, amb la venda de productes típics de la comarca. Enguany, durant el cap de setmana, se celebraran la Jornada Gastronòmica del Calçot i els tastets a base de calçots.

La calçotada és una de les festes més importants del país, enguany reforçada amb la Jornada Gastronòmica, un nou atractiu per als visitants», explicava ahir l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré durant la presentació.

La Gran Festa de la Calçotada està organitzada per la Cambra de Comerç i l'Ajuntament de Valls.

tracking