Diari Més
Joan Maria Sardà

Alcalde de la Pobla de Mafumet

«La Festa Major és l'excusa perfecta per fomentar la cohesió social»

Parlem amb Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla de Mafumet, sobre la Festa Major del Lledó i també sobre l'actualitat i el futur del poble

Sardà explica que la previsió és que l'avinguda Mina de Madró quedi enllestida el juny.

«La Festa Major és l'excusa perfecta per fomentar la cohesió social»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Avui comença la Festa Major d'hivern a la Pobla. Com es presenta?

—En tenim moltes ganes, perquè una Festa Major sempre és un esdeveniment especial però, a més, perquè serà la primera Festa del Lledó sense restriccions sanitàries. Per exemple, recuperem la visita al monòlit de Dow oberta al públic, un acte de gran importància per als pobletans. I també tindrem, com sempre, artistes de prestigi i, sobretot, propostes pensades per a tota la família. En definitiva, la Festa Major és l'excusa perfecta per fomentar la cohesió social del municipi.

—Ens recomana un acte del programa?

—Sempre dic que la força és del conjunt, més que d'un sol acte. Em consta que hi ha molta expectació i moltes ganes de gaudir aquesta celebració. De fet, les entrades per a alguns dels espectacles ja estan exhaurides i gaudirem d'activitats de moltíssim nivell, com el desè festival de màgia Abraca... Pobla!. També veurem en directe tot un referent del teatre com és José Sacristán, i la banda de rock català més potent actualment, Mishima, que farà a la Pobla el seu primer concert de l'any.

—Més enllà de la Festa Major, en què treballa l'Ajuntament?

—Sempre treballem per millorar el municipi i per garantir els serveis a la nostra població. A nivell cultural i social, ara toca celebrar la Festa del Lledó, però ja tenim en ment les properes cites: el Carnaval, la Setmana de la Dona, la Diada de les entitats o les Jornades Culturals, entre altres. Tot plegat suposa un gran treball d'organització prèvia per garantir l'èxit de les propostes que fem.

—I, pel que fa a projectes?

—Estem més o menys a l'equador de l'execució d'obres de l'ampliació de l'avinguda Mina de Madró. La previsió és que quedi enllestida el pròxim mes de juny. Llavors, disposarem d'una artèria que recorrerà el poble de punta a punta i que ens oferirà una nova connexió d'entrada i sortida del municipi. A més, dotarem aquesta zona d'equipaments com una àrea de lleure infantil i un aparcament públic. I, a banda d'aquest projecte, també treballem en la concreció i desenvolupament de propostes de caràcter social, perquè els efectes econòmics de la pandèmia han estat importants i cal que continuem treballant en aquest àmbit.

—Quin balanç fa de la legislatura que aviat tancarà?

—Necessàriament, el balanç està marcat per la pandèmia. I voldria fer un esment especial a totes les persones que, voluntàriament, van contribuir a combatre els efectes pandèmics, com ara els grups de cosidors i cosidores de mascaretes i, sobretot, l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, que va fer arribar els subministraments bàsics a les persones que no podien sortir de casa. Deixant de banda la pandèmia, el balanç és positiu, perquè hem dut a terme un gran projecte de futur com la prolongació de l'avinguda Mina de Madró i hem continuat fent costat a les persones tot potenciant i reforçant la nostra política social amb ajuts directes a les capacitats diverses, la instal·lació d'energia fotovoltaica als domicilis, l'ocupació i l'autoocupació, la supressió de barreres arquitectòniques a les llars, etc.

—Mirem al futur. Optarà a la reelecció?

—Sí, perquè tot i que hem avançat molt, encara queden coses per fer. Tinc l'energia, la il·lusió i les idees suficients com per continuar fent créixer el municipi, però el més important no és l'alcalde, sinó l'equip humà que hi ha al darrere: formar un bon equip de regidors i tècnics i fer que tota la maquinària municipal funcioni com un rellotge, en benefici dels habitants.

tracking