Diari Més

Portaventura

PortAventura Solar, reconegut als VI Premis de Turisme Responsable i Sostenible

La planta evitarà l'emissió a l'atmosfera de 4.000 tones de CO2 anuals, equivalent al CO2 que absorbeixen 930.000 arbres

Choni Fernández durant l'entrega del guardó.

PortAventura Solar, reconegut als VI Premis de Turisme Responsable i SostenibleCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PortAventura World ha rebut, a la VI Edició dels Premis de Turisme Responsable i Sostenible, un reconeixement al projecte PortAventura Solar, la planta solar fotovoltaica d'autoconsum més gran en un resort de vacances d'Espanya i una de les més grans d'Europa.

Els guardons reconeixen la implicació de les empreses turístiques en el desenvolupament i activació d'un turisme més responsable amb el medi ambient, l'economia i les comunitats locals.

Choni Fernández, directora de Sostenibilitat de PortAventura World, ha mostrat el seu agraïment per aquest reconeixement, assegurant que «el 2023 es materialitzarà una de les accions més importants de la nostra estratègia en termes de sostenibilitat amb la presentació de PortAventura Solar. La planta evitarà l'emissió a l'atmosfera de 4.000 tones de CO2 anuals, equivalent al CO2 que absorbeixen 930.000 arbres. La nostra prioritat continua sent convertir-nos en una destinació cada dia més sostenible i alimentada per energia neta i renovable, fomentant la descarbonització i el consum responsable i impulsant l'educació mediambiental dels més joves».

PortAventura Solar contempla la instal·lació a terra d'un total d'11.102 panells solars que ocuparan una superfície total de 6,4 hectàrees, equivalent a 9 camps de futbol, dins del resort. La planta comptarà amb una potència de 6,05 megawatts pic (MWp), cosa que permetrà a PortAventura World generar 10 GWh/any d'electricitat neta per cobrir aproximadament un terç de les seves necessitats energètiques, en línia amb els seus compromisos amb la sostenibilitat mediambiental.

Amb una inversió superior als 4,8 milions d'euros, el projecte s'està desenvolupant sota un pla d'integració i impacte paisatgístic que inclou el trasplantament de 150 arbres i amb l'objectiu de reduir-ne l'efecte visual i preservar l'entorn i les peces de valor arqueològic que poguessin trobar-se a la zona durant les obres. A més, comptarà amb un espai d'educació ambiental que s'habilitarà per a la visita descolars i altres activitats didàctiques i de divulgació científica.

tracking