Diari Més

Entitats

Els diables de la Torre volen estrenar vestit

El Ball de Diables de Torredembarra ha convocat un concurs per trobar un nou disseny per a les casaques, els tabals i l'estendard

Els Diables de Torredembarra per Santa Rosalia l'any 2021.

Els diables de la Torre volen estrenar vestit@AlexSole_Foctografia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es busca dissenyador, artista o, en definitiva, qualsevol persona interessada que vulgui presentar un nou disseny per a les noves casaques, tabals i estendard del Ball de Diables de Torredembarra. Aquest és el punt número 1 de les Bases reguladores del concurs que el grup ha posat en marxa aquest mes de gener. «El vestuari original ens el vam fer nosaltres mateixos», explica Michelle Terlizz, president del Ball. «Quan, fa uns anys, vam decidir renovar les casaques, ho vam demanar a una persona directament. I ara, que ha arribat el moment de fer una nova renovació, hem pensat que estaria bé obrir-ho a tothom. Especialment a la gent del poble», afegeix.

Les persones que es presentin a concurs hauran de dissenyar i pintar 35 vestits de diable (amb casaca de fons vermell amb cua caputxa i banyes negres); la casaca de Llucifer (amb caputxa, sense banyes ni cua i amb fons vermell); el vestit de la Diablessa (format per una faldilla ample fins als genolls, armilla i jaqueta tipus americana); l'estendard i quatre tabals.

El premi inclou una dotació econòmica de 1.500 euros. L'execució de l'obra (feines de pintura del vestuari i tabals) anirà a càrrec del guanyador o guanyadora. L'artista tindrà des de l'1 de juliol de 2023 fins al 15 d'agost de 2023 per dur a terme l'execució de l'obra. El material que es necessiti per realitzar el treball (pintura, pinzells, etc.) anirà a càrrec de l'Associació Ball de Diables de Torredembarra, amb un pressupost màxim de 500 euros.

El concurs constarà de dues fases. En la primera, la comissió de casaques seleccionarà les cinc propostes més votades pels seus membres. Posteriorment, al mes de març, se celebrarà una Assemblea general extraordinària on tots els membres votaran la proposta guanyadora entre les cinc preseleccionades. El veredicte final es farà públic a través de les xarxes oficials del Ball de diables de Torredembarra el dilluns 10 d'abril de 2023.

Aquest nou canvi de vestuari coincideix amb el 35è aniversari de la formació. «Idealment, ens agradaria que els nous vestits es poguessin estrenar per la Festa Major de Santa Rosalia, però hem d'acabar de valorar si hi podem arribar a temps. El més important és que el treball quedi ben fet», explica Terlizz. El president de la colla detalla que, amb la renovació del disseny, aprofitaran també per renovar petits detalls de vestuari que els serviran per acabar de millorar les peces.

Les propostes es poden presentar presencialment a les oficines o consergeria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Torredembarra. També de manera telemàtica per correu electrònic (balldediablesdetorredembarra@gmail.com). El termini de presentació acaba del 28 de febrer i les bases es poden consultar per internet.

Els Diables de Torredembarra per Santa Rosalia l'any 2021.

Els diables de la Torre volen estrenar vestit@AlexSole_Foctografia

tracking