Diari Més

Tradició

Valls commemorarà el centenari de la bandera per la 44a edició dels Tres Tombs

Enguany, durant els dies 14 i de gener s'afegiran dos nous carros al recorregut

Un dels carros participants en la 43a edició dels Tres Tombs de Valls.

Valls recupera la celebració dels Tres Tombs i estrena nou protocol de benestar i qualitat animalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Tres Tombs de Sant Antoni de Valls, uns dels més multitudinaris de Catalunya i declarats Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat, se celebraran el 14 i 15 de gener.

Durant la 44a edició la cercavila de la vigília agafa encara més protagonisme amb la commemoració del centenari de la bandera de la Societat de Sant Antoni de Valls, entitat organitzadora dels Tres Tombs. La històrica bandera de l'antiga societat es va estrenar el 17 de gener de 1923. Coincidint amb aquesta efemèride, el dissabte 14 de gener, s'estrenarà la marxa especial per la bandera que ha compost per a l'ocasió la Cobla Momentània i que s'interpretarà per primera vegada a la plaça del Blat.

Els Tres Tombs seran el diumenge 15 de gener, amb una celebració que arrencarà a les 11.30h des del barri del Fornàs i que s'endinsarà pel Centre Històric amb diversos punts d'interès, en especial el pas espectacular de cavalls, carros i carruatges per la plaça del Blat i l'estret i complicat retomb amb el carrer Major.

Com a novetat, enguany s'estrenaran dos carros històrics.El primer és el carruatge fúnebre de la col·lecció de Cal Xolo, adquirit a un antiquari de Barcelona just fa un any, mentre que el segon és un carro de 8 botes, propietat de Daniel Bové, soci de la Societat de Sant Antoni.

Per segon any consecutiu, s'aplicarà el protocol de benestar i qualitat de la Coordinadora de Tres Tombs de Tarragona. Entre els requiriments d'aquest protocol hi figura l'obligatorietat que tots els èquids compleixin rigorosament la normativa de benestar, que el conjunt de participants vagin vestits com correspon o que els guarniments es mostrin en la seva màxima esplendor, entre d'altres.

tracking