Diari Més

Policial

Rescaten un gos al Catllar que vivia lligat amb unes cadenes de més de 3 quilos

Els animal es trobava en una finca rústica envoltat de runes, excrements i altres residus insalubres

L'animal tenia ferides al coll a causa de les cadenes.

Rescaten un gos al Catllar que vivia lligat amb unes cadenes de més de 3 quilosGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents del Seprona en coordinació amb la Guàrdia Municipal del Catllar han rescatat un Pit Bull Terrier que estava totalment abandonat en una finca rústica del municipi.

Les condicions de vida del gos eren ínfimes, ja que estava permanentment subjecte a un arbre amb unes gruixudes cadenes que superaven els tres quilos de pes. A més, estava envoltat de plàstics, excrements i residus.

Pel que sembla, l'animal portava diverses setmanes en aquesta situació, sense ser atès i en pèssimes condicions higièniques-sanitàries i d'alimentació. Alguns veïns en veure la situació l'animal li facilitaven menjar i aigua. En veure que ningú atenia el gos, van avisar les autoritats de la situació.

La finca on estava l'animal va ser ocupada aproximadament fa uns dos anys, encara que no s'utilitzava com a lloc de residència habitual. Allí també haurien conviscut més gossos, els quals van anar a poc a poc desapareixent, sense saber-ne res més d'ells, fins a quedar únicament el Pit Bull Terrier maltractat.

Es van trobar ossos d'animal, que podrien pertànyer a aquests gossos, que probablement van morir com a conseqüència de maltractament.

El Seprona va realitzar gestions amb l'Ajuntament i la Guàrdia Municipal per gestionar la retirada i la cura del gos. Aquest va ser traslladat a L'Última Llar de Reus per ser assistit i sotmès a cures veterinàries.

Els agents del Seprona i de la Guàrdia Municipal del Catllar estan fent gestions per descobrir qui o quins poden ser els d'aquests fets, a fi de depurar responsabilitats, ja que poden ser constitutius de delicte penal de maltractament animal.

tracking