Diari Més

Economia

El govern de l'Espluga de Francolí presenta un pressupost de més de 8 MEUR per al 2023

Els comptes municipals prioritzen les inversions en abastament i millores de la xarxa d'aigües

L'alcalde de l'Espluga, Josep M. Vidal, i la regidora de Promoció Econòmica, Anna March Farré, presentant els pressupostos.

El govern de l'Espluga de Francolí presenta un pressupost de més de 8 MEUR per al 2023Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous 29 de desembre el Govern de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí portarà al Ple Municipal la proposta de Pressupost Municipal 2023 per a la seva aprovació, amb un import total que ascendeix a 8.310.330,20 euros. La xifra suposa un increment d'un 14% respecte el pressupost de l'any anterior.

L'encariment dels combustibles i dels subministraments ha obligat l'equip de govern a augmentar la despesa d'aquestes partides respecte l'anualitat anterior. Unes altres partides incrementades són les de personal, que preveuen els increments salarials determinats pel govern espanyol per fer front a l'increment del cost de la vida.

Malgrat l'augment del preu d'alguns serveis, com ara el 8 % de la recollida de brossa porta a porta per part del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l'Ajuntament ha optat per no augmentar aquest impost i també s'han congelat la resta de taxes i preus públics.

Aposta per la sostenibilitat i eficiència energètica

Gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Casal, a l'escola Martí Poch i a la Llar d'Infants Municipal, l'increment del preu de l'electricitat tindrà un impacte menor en les despeses del pressupost municipal. El fet que la meitat de l'enllumenat públic és LED també suposarà un estalvi considerable d'energia.

Inversions en la millora de la xarxa d'aigua potable

Degut a la situació actual de manca d'aigua al municipi, dos dels projectes amb més dotació econòmica del pressupost 2023 tenen per objectiu posar fi a aquesta situació. Per una banda, hi ha el projecte de construcció del ramal del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) per un import de gairebé 2 milions d'euros.L'encariment dels preus dels materials va fer que la seva licitació realitzada al març de 2022 quedés deserta.

Per l'altra, l'Ajuntament substituirà les canonades de la xarxa d'aigua potable de la Urbanització Carreras, que és la zona on es detecten més fuites i incidències. La finalitat d'aquesta actuació és la d'incrementar l'eficiència de la xarxa per optimitzar l'ús de l'aigua de boca substituint 3.500 metres de xarxa. Aquesta inversió està valorada en un total 765.647,96 euros, dels quals 500.000 euros estan subvencionats amb fons europeus.

Altres actuacions previstes en aquest àmbit són la millora del bombament del pou de la Biela, entre d'altres.

tracking