Diari Més

Municipal

La proposta d'instal·lar càmeres de seguretat guanya els pressupostos participatius del Morell

També han sortit guanyadors la creació d'una ruta saludable i una subvenció per al veïnat que posi plaques solars

70.000 euros del pressupost municipal del 2023.

La instal·lació de càmeres de seguretat guanya els pressupostos participatius del MorellAjuntament del Morell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta decol·locar càmeres de seguretat en diversos punts del Morell ha estat la proposta que ha obtingut més vots (192) en latercera edició dels pressupostos participatius. La segona més votada ha estatel disseny i senyalització d'una ruta saludable entre l'Ajuntament del Morell i la Granja dels Frares i el riu Francolí amb179 vots. I la tercera, amb 129 vots, ha estatla creació d'una subvenció per al veïnat que instal·li plaques solars.

D'aquesta manera, la ciutadania morellenca ha decidit a què es destinaran 70.000 euros del pressupost municipal del 2023. La primera de les propostes està pressupostada en 25.000 euros; la segona, en 12.000 euros; mentre que la tercera, en 60.000 euros. «Sumant les tres propostes més votades superaríem els 70.000 euros que vam fixar», exposa l'alcalde del municipi i també regidor de Participació ciutadana, Eloi Calbet, «per això hem optat per adaptar el pressupost de la tercera iniciativa i deixar-lo en 33.000 euros».

En aquesta tercera edició es van recollir una quarantena de propostes, que després del procés de validació es van quedar en onze idees. D'aquestes, cada votant va triar tres propostes durant el període habilitat, del 2 al 18 de desembre. 340 persones van efectuar el seu vot, la qual cosa suposa més d'un 10% de participació del total del cens.

Pel que fa a la resta de propostes, per nombre de vots, han estat la construcció d'un pumptrack, amb 105 vots; la creació de figures dels elements del seguici festiu morellenc per a infants, amb 86; replantar arbres a diversos parcs, amb 85; la creació d'un pas segur per anar al cementiri, amb 65; la millora de l'arbrat de l'avinguda de Valls, amb 57, l'ampliació de les ajudes al lloguer al conjunt de la població, amb 54; pintar murals en diversos punts del municipi, amb 44 vots; i canviar el mobiliari del carrer Sant Jordi, amb 18 vots.

tracking