Diari Més

Societat

Inaugurada la 'Casa del Nadal' del Catllar

La decoració a l'estil americà de la casa d'Enrique Quero i Pedchy Ramos al Catllar s'ha convertit ja en un clàssic del Nadal tarragoní

Ja fa tretze anys que l'Enrique i la Pedchy decoren l'exterior de casa.

Inaugurada la 'Casa del Nadal' del CatllarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setmanes abans de Nadal, la gent ja els pregunta quan faran la inauguració. La 'Casa del Nadal' d'Enrique Quero i Pedchy Ramos s'ha convertit, per mèrits propis, en una atracció del Nadal tarragoní.

«Enguany vam començar a decorar la casa el 2 de novembre, però hem decidit que l'any que ve començarem al setembre, perquè si no, arribem justos a la inauguració», explica l'Enrique. No n'hi ha per menys: a la seva casa, situada al número 1 del Camí Mas de Salort, a la urbanització La Quadra dels Manous, al Catllar, hi ha muntades 14.500 bombetes amb 1,5 km de cable. També hi ha un ninot de neu de sis metres d'alçada, metres i metres de sanefes decoratives, dos Trencanous de 1,80 metres i un tercer que, a més, és autòmat, canta i toca el timbal, un caganer a mida real i un àngel de més de dos metres.

Aquest és el tretzè any que aquesta parella decora la seva casa al més pur estil del Nadal americà, i acostar-s'hi per veure'n el resultat és ja una tradició per a molts amics, veïns i passavolants: «Casa nostra ja és com un punt de referència, fins i tot els ciclistes s'aturen a fer fotos», explica l'Enrique.

Enguany, com ja van fer l'any passat, van fer una festa d'inauguració, «perquè la gent ens ho demanava». En aquesta ocasió van comptar amb la presència d'Antonio López, regidor de l'Ajuntament del Catllar, i de Jordi Sans, alcalde dels Pallaresos. La parella amfitriona, a més, va repartir dolços i cava i va convidar la Stromboli Jazz Band, que hi va posar el toc musical i va aconseguir que tots els presents –unes 150 persones– entonessin les notes d'una nadala.

«Hi ha més llums a casa nostra que en tot el poble del Catllar», apunta l'Enrique.

Preguntat per la despesa energètica que comporta tenir aquesta decoració encesa durant totes les festes, assegura que des de fa temps van apostar per les bombetes led i, per tant, la factura no se'ls dispara tant: «L'any passat vaig pagar uns 70 o 80 euros més del que pago en un mes normal», afirma. Tot i això, assegura que «només per veure la il·lusió amb què ve la gent, o la cara dels nens i nenes quan van venir a portar la seva carta al Pare Noel que vam tenir el dia de la festa, ja paga la pena la feina». A més, admet que els agrada molt «ser un punt de referència per Nadal en aquesta zona».

La 'Casa del Nadal' del Catllar estarà decorada fins al pròxim 6 de gener. Després, a l'Enrique i la Pedchy els tocarà la feina de desmuntar i desar tot el material. «Però no triguem tant: si per muntar estem un mes i escaig, per desmuntar ho tenim enllestit en una setmaneta», apunta l'Enrique.

Tot el material es quedarà al garatge de casa i en un magatzem de la mare, en una parcel·la propera. »És que a casa ja no ens hi cap», conclou l'Enrique.

Inaugurada la 'Casa del Nadal' del Catllar

Inaugurada la 'Casa del Nadal' del CatllarGerard Martí

tracking