Diari Més

El Pessebre de Sorra de la Pineda ret homenatge a la història de l'art

Vuit artistes internacionals l'alcen al Parc del Pinar de Perruquet i ocuparà 200 metres quadrats

S'utilitzen 300 metres cúbics de sorra, el que equival a 400 tones.

El Pessebre de Sorra de la Pineda ret homenatge a la història de l'artOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tradicional pessebre de sorra de la Pineda es podrà visitar de manera gratuïta i sense interrupcions fins al 6 de gener de 2023. El conjunt escultòric estarà acabat ben aviat i ja ha començat a agafar forma.

Un total de vuit artistes internacionals, provinents de Dinamarca, Letònia, Bèlgica, Països Baixos, Itàlia, Txèquia i també de Catalunya, treballen la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent any rere any, el qual en aquesta edició rendeix un homenatge a l'art, a través d'un recorregut per les seves etapes més representatives: des de la prehistòria, fins a l'art abstracte dels nostres temps.

Les imponents escultures ocuparan uns 200 metres quadrats de superfície. Per alçar-les es faran servir gairebé 300 metres cúbics de sorra, fet que suposa treballar amb 400 tones de sorra per tal de recrear aquests pessebres.

El Pessebre de Sorra s'organitza des de l'any 2000 i desperta l'interès de grans i petits. Cada any el visiten més de 25.000 persones que s'apropen fins al Parc del Pinar de Perruquet per a descobrir els personatges que s'hi amaguen.

Al costat del pessebre es duen a terme diverses activitats familiars de temàtica nadalenca per gaudir d'aquesta tradició vila-secana. Enguany estan previstos diversos concerts de Nadal, contes i titelles a la vora del Pessebre.

Dissabte, 10 de desembre, a les 12.00 h., grans i petits gaudiran de l'espectacle familiar Una altra carta als Reis, a càrrec de la companyia Xip Xap. Diumenge 11 de desembre, a partir de les 12 h., hi haurà un concert de nadales en swing a càrrec del grup de música jazz Jordi Sans feat Joni Witzi Trio. El dissabte, 17 de desembre, la coral Cantaires de la Pineda oferirà un concert de nadales a partir de les 12.00 h. i diumenge 18 de desembre, la companyia L'Invisible oferirà l'espectacle de titelles El Nadal de la Rateta.

Enguany al costat de les escultures es tornarà a instal·lar la Haima Reial de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient. Serà el dissabte, 17 de desembre, de 10.00 a 14.00 h, quan els infants podran fer entrega de les seves cartes.

tracking