Diari Més

Política

Aragonès assegura que el Govern «està fent la seva feina» per aprovar el PDU del Hard Rock

El president de la Generalitat defensa que es revisa el PDU amb «el màxim rigor» perquè no el torni a tombar la justícia

Panoràmica dels terrenys on s'ha projectat el CRT de Vila-seca i Salou, amb PortAventura de fons.

El Govern manté el projecte de Hard Rock com tenia previst perquè preveu recuperar els 120 MEUR «al moment»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que «el Govern de Catalunya està fent la seva feina» per aprovar el Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, on s'ha de construir el complex del Hard Rock.

Aragonès ha insistit que s'està treballant en un «nou planejament urbanístic» després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarés nul el PDU el 2020. Aragonès ha dit que «els procediments estan en marxa», però que «s'han de fer amb el màxim rigor, incorporant tots els informes i recomanacions». «Ningú voldria que ara hi hagués una sentència judicial que ens digués que hem de tornar a començar», ha assegurat.

Aragonès ha explicat que elPDUs'està revisant en un acte al Vendrell aquest dimecres, després que dilluns passat diversos actors empresarials i algunes administracions demanessin al Govern agilitzar els tràmits perquè l'arribada del Hard Rock sigui una realitat alterritori.

Fa poques setmanes es va fer públic un document del departament d'Acció Climàtica que era desfavorable a la iniciativa, però el president del Govern ha recordat que la Generalitat va fer una primera adjudicació de les llicències de casino i va reduir de sis a un, el número d'aquesta mena d'establiments que ha de tenir el complexlúdici turístic, fent «un projecte més assumible pel conjunt del territori», segons ha defensat Aragonès.

Dilluns passat, la Cambra de Comerç de Tarragona va impulsar un manifest exigint l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic (PDU) per desbloquejar el complex turístic, després que l'alcalde de Salou, Pere Granados, advertís que l'empresa americana havia aturat el projecte. En el mateix acte, el batlle de Vila-seca, Pere Segura va matisar que només s'havien deixat de fer reunions a l'espera ques'aproviel nouPDU.

tracking